Categorii
Arhiva Personal

JR WOMEN, MORRO DE PROVIDENCIA, RIO – documentar time lapse despre prima favelă din Rio

JR Women, Morro da Providência, Rio creat de Pulse Films este un documentar despre viața din prima favelă (cartier sărac din Rio de Janeiro, Brazilia, situat pe coastele dealurilor) din Rio.

Cu o durată de 17 minute este unul dintre cele mai lungi time-lapse-uri pe care le-am urmărit vreodată. Montat de Anthony Dickenson, filmul time lapse face parte din documentarul „Femeile sunt eroine”, a artistului francez JR.

Dacă ajungi vreodată în Rio trebuie să ții minte câteva lucruri printre care: să nu te abați de la traseele turistice, nu apela la serviciile domnișoarelor generoase (s-ar putea să îți lași gâtul amanet pe acolo), nu vizita favele decât dacă ai pe cineva cunoscut acolo.

În rest, este deja știut faptul că prin favele autoritatea statului este zero iar când mai marii statului simt că nu țin zona sub control mai trimit un raid de polițiști și soldați să facă curățenie. Nu vrei să fii acolo când se întâmplă asta.

Până una-alta, în ceea ce privește violența, crimele și uzul de armă ca în Vestul Sălbatic, România este o țară destul de cumințică. Așadar, admiră totuși partea frumoasă a lucrurilor și adu-ți aminte că și în favele sunt oameni de treabă. Reflect.

2 răspunsuri la “JR WOMEN, MORRO DE PROVIDENCIA, RIO – documentar time lapse despre prima favelă din Rio”

17 minute. Aș fi zis că am pierdut 17 minute din viață, dar aș minți. Foarte tare time lapse-ul 😀

Si9 mai ales istoria din spatele filmului. vocile rele spun ca in raidurile militare unii locuitori din favele dispar fara urme. Ar fi aiurea sa fiue asa. In rest. time-lapse-ul este genial 😀