Categorii
Arhiva Blogging

Despre filmele virale cu PBS Off Book

PBS Off Book este un canal YouTube care face documentare mici (8 – 10 minute) unde înveți despre o mulțime de lucruri mai puțin știute cum ar fi Cultura Reddit sau Evoluția artei în 8 biți.

În filmul de mai sus înveți despe câteva dintre elementele unui video viral, care se răspândește în mod incontrolabil și prinde milioane de vizualizări.

Dacă este un lucru care îi pasionează pe bloggeri, acela este crearea unor materiale virale. Vrem, nu vrem, toți sperăm la celebritate (să nu te aud că nu) iar crearea unui conținut viral, nu numai video, este un subiect urmărit îndeaproape.

Care ar fi caracteristicile observate la filmele care au devenit deja virale? Ar fi cam așa (nu e știință exactă): lucruri care se întâmplă în mod accidental; situații cu care te poți identifica sau comice; filmele sunt scurte; spontaneitate; te face să le răspândești fără să îți pui prea multe întrebări; nu conteză prea mult conținutul, ci reacția ta la avederea acelui film; se folosesc de pisici, copii, coveruri, remixuri sau de alte filme/evenimente care au avut priză la public.

Cele 8 minute de film merită urmărite cu toată atenția. Cel mai mult contează crearea unui conținut care să trezească reacții. Așa cum am văzut în jur, oamenii vor ca bloggerii să fie personali. Așa ai mai multe șanse să atragi o audiență aproape de tine. Ai avut ocazia să creezi ceva care să devină viral?

Un răspuns la “Despre filmele virale cu PBS Off Book”

Nu am făcut niciodată vreun filmuleț pe care să încerc să îl fac viral. Din punctul meu de vedere, ai nevoie ori să fii foarte cunoscut și să îți fie share-uit „la greu”, ori trebuie să ai un video cu care să „spargi topurile”