Categorii
Arhiva Personal

CAS Brașov își bate joc de contribuabili publicându-le datele personale pe internet

Un număr de mai bine de 7000 de brașoveni au ceva datorii la CAS Brașov iar Măria Sa Elemer Wusinczky , Directorul General al CAS Brașov, a considerat că este ok să publice pe internet o listă cu numele datornicilor ȘI cu adresa fizică a fiecăruia. Ca să fie sigur că oamenii vor plăti și că se vor învăța minte să nu se mai pună cu CAS Brașov.
CAS-brasov-incalca-legea-publica-date-personale-internet-2012-23-iulie
Eftimie i-a reclamat pe nesimțiții de la CAS Brașov în 2010 pentru același motiv și văd că recidivează în 2012. În linkul de mai înainte găsești model de plângere în caz că vrei să dai o tură pe la Poliție să reclami abaterea de la lege.

Sorin face referire la o serie de acte care sunt încălcate prin faptul că se publică datele personale pe internet, în văzul tuturor. CAS Brașov invocă art.44 alin. 3 din OG nr. 92/2003, dar nu se ia în calcul că articolul respectiv zice că dacă comunicarea nu a fost posibilă prin scrisoare cu confirmare sau prin email, abia atunci se poate folosi metoda publicării pe internet. Publicarea pe internet presupune la aliniatul 3, din art. 44, că „[…] a unui anunţ în care se menţioneazã cã a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului.”

Nu spune că trebuie să publice și adresa sau alte date identificabile. Uite cum arată documentul (informații identificabile ascunse):
cas-brasov-tabel-date-personale-2012

Mă îndoiesc că brașovenii și-au dat acordul ca datele de identificare să fie făcute publice.

2 răspunsuri la “CAS Brașov își bate joc de contribuabili publicându-le datele personale pe internet”

Diseminarea datelor de stare civila este infractiune. Totusi, ca de obicei, legislatia noastra este cel putin laconica (sa nu spun facuta pe colt de masa) pentru ca tot legea iti permite ca si autoritate publica, in caz de notificare, sa afisezi pe usa omului hartia respectiva (sau sa le pui pe net) ceea ce nu garanteaza confidentialitatea acelor date.

Dap, dar faza e ca trebuie sa fie educati sau sa primeasca un sut peste cap. Poate asa mai inteleg cum „merge astea”.