Categorii
Arhiva Infografice

Reclama, cel mai bun prieten al Facebook

MBAOnline.org a făcut un infografic interesant legat de reclamele pe Facebook. Dacă ar fi știut Zuckerberg ce bani va face din asta cred că plutea de fericire. Sau a știut? Facebook ar putea face 8,5 miliarde de dolari în 2012.

Un lucru la care mă tot uit este cum o idee poate genera atât de multe schimbări. Și, mai ales, cum o aplicație de mobil, un joc sau alt software poate să te facă bogat. Vezi exemplul Instagram. De ce oare antivirusurile nu au aceeași notorieate. A, da, sunt utile, de aceea. 😀

Trecând peste glumă, Facebook are peste 900 de milioane de utilizatori. Mă întrebase cineva dacă Facebook moare sau dacă va ajunge la 1 miliard de utilizatori. Poți repeta întrebarea? Hopa, un miliard. Vezi ce simplu a fost?

Se dau 2 milioane de Like-uri într-o zi. O bună parte dsunt de la mine, dar 1 din 10 utilizatori dă clic pe reclamele din Facebook. Și eu mai dau uneori, dar numai să văd dacă e chair ceva interesant dincolo. Cei care au smartphone se pare că stau 7 ore și 21 de minute pe Facebook pe când ce de pe PC stau pe la 6 ore. Se pune că am calculatorul deschis 18 ore pe zi și Facebook e deschis mereu?

În final, chiar dacă reclamele de pe Facebook nu sunt tocmai utile tuturor avem un câștigător în toată afacerea asta. Știm noi cine.