Categorii
Arhiva Optimism

Turnirul Cetăților Brașov 2012: Cetatea Râșnov

festivalul-medieval-turnirul-cetatilor-brasov-2012Sau i se mai zice Festivalul Medieval Turninul Cetăților, prin care organizatorii vor reproduce atmosfera din secolele XII și vor face show cu cavaleri, lupte și lecții de istorie. Împreună cu Sorin, Alex și Nico am mers într-o vizită de recunoaștere la Cetatea Râșnov, loc care trebuie neapărat vizitat.

E ciudat cum de puteau trăi în case așa de mici ca arie și ca înălțime, dar Cetatea Rânovului se putea mândri că vede tot ce mișcă pe o rază de câțiva kilometri în jur. Mai ales când ești chiar în punctul cel mai înalt al cetății nu poți să nu admiri zona.

Cu toate că spectacolul începea sâmbătă la ora 14:00 liniștea de dimineață nu ne-a împiedicat să ne ascundem la ceva beri în zonă.

Curios lucru, a fost prima oară când am vizitat Cetatea Râșnov și sunt chiar mulțumit de performanța asta, deși îmi pare rău că nu am prins spectacolul. Din păcate se pare că peste 90% din fondurile pentru Festivalul Medieval au fost tăiate cu două zile înainte de începere.

La un moment dat era vorba să se închidă toată distracția, dar văd că oamenii dedicați au hotărât să se țină de treabă și să facă evenimentul și cu fondurile tăiate. Cum se descurcă, numai ei știu, dar trebuie apreciați că mențin o tradiție care durează deja de trei ani și care aduce cu 18% mai mulți vizitatori în această perioadă. Asta e ceva.

Iată un film făcut de maestrul cameraboy, Alex aka Bloghiță:

O situație interesantă mi-a dat de gândit. Când ești invitat la un eveniment ca blogger și nu e organizatorul să te ducă de mână ce faci? Cum îi explici celui care ține biletele/invitațiile/etc în mână ce e ăla blogger? Eu am propus varianta partener media cu publicație exclusiv online. Sigur că trebuie ceva mai scurt și care să fie mai ușor de înțeles de oamenii care nu au treabă cu netul. Sugestii?

7 răspunsuri la “Turnirul Cetăților Brașov 2012: Cetatea Râșnov”

Daca a auzit de internet poate sunt sanse sa fi auzit si de blog, blogger, blogosfera pentru ca altfel nu prea sunt sanse sa-i explici … sau daca-i explici, sunt putine sanse sa inteleaga asa ca mai bine spui „Blogger – partener media” si-l lasi sa-si stoarca creierii 🙂

Da, suntem de la m edia. Cred ca merge treaba asta. apoi dai detalii: promovare pe internet.

Să știi Viber că aceeași impresie am avut și eu. Parcă mai mult mi-a plăcut cetatea, chiar dacă mi-a displăcut mulțimea de magazine de suveniruri dinăuntru ei.

Manuel, am prins Turnirul la Bran.. adică am prins perioada,dar nu am asistat la turnirul în sine. Am văzut în schimb deschiderea, prima seară (vineri).. și în timpul unei animații.. o simulare de luptă, unul din băieți a ajuns cu capul spart… Mi s-a cam tăiat pofta de orice când am văzut asta. Și nu, nu a fost ceva regizat fiindcă au făcut tot posibilul să ascundă evenimentul. Eu eram cam „în spatele scenei” și de aia am văzut tot, dar pentru public au încercat să mascheze.

În celelalte două zile, din păcate am fost plecat și nu am mai prins nimic 🙁

Nici eu nu am reusit sa ajung, dar macar bine ca am scris. Se intampla lcururi faine in BV 😀