Categorii
Arhiva Optimism

O (Omicron) – mapare 3D care-ți fură ochii

O (Omicron), gândit de Romain Tardy (AntiVJ), director artistic și creator de instalații animate sau statice, a fost prezentat în ianuarie 2012 la Muzeul de Arhitectură situat în Hala Stulecia, Wroclaw, Polonia.

Fiind un 3d mapping autentic și bine pus la punct nu am putut să nu scriu un cuvânt despre el. Tot găsesc pe Vimeo tentative, dar rar dau de câte ceva care să îmi fure ochii cum a făcut filmul de mai sus.

Știi câtă răbdare îți trebuie la crearea unei asemenea proiecții? Săptămâni sau luni întregi trebuie să muncești pentru asemenea piesă artistică.

Hala Stulecia, contruită în 1913, a fost cea mai mare clădire din beton ranforsat la vremea ei. Mai multe detalii aici. Ca să vezi cât este de mare hala uită-te la poza de mai jos:
Romain-tardy-Omicron

Via [TechArt].

Voi scrie în după masă un articolul cu concluzii de la Top Day 2012, conferința ecommerce la care am participat în data de 21 iunie 2012. Hint: eMag are 45% market share pe ecomm din .ro, cu 145 milioane de euro pe 2011.

Un răspuns la “O (Omicron) – mapare 3D care-ți fură ochii”

E intr-adevar genul de proiectie care iti fura ochii. Mi se pare senzationala precizia cu care e transpusa lumina exact in zona in care e nevoie de ea.