Categorii
Arhiva Optimism

Cum îți iei pensia în Europa?

Chiar dacă lucrezi în mai multe țări din Europa doar câțiva ani tot vei avea dreptul la pensie când ajungi la vârsta cuvenită. Este un subiect la care mi-a stat gândul din prima zi după ce am terminat liceul. Nu râde. Anii trec și vei ajunge ca bătrânii care stau la rând la medicamente plângând în pumni.

Ideea este că vei primi o pensie proporțională (așa zice EU) cu perioada lucrată în fiecare țară și numai după ce ajungi la vârsta specificată în tara în care ai lucrat. Exemplu: vei primi o pernsie proporțională cu cei trei ani lucrați în Germania numai după vârsta de 67 de ani. În rest, vei rămâne cu pensia din România pentru un timp.

Dacă va mai exista Euro așa de mult nu știu, dar ideea este chiar faină. Știi măcar că dacă ai muncit vei avea parte de pensie. Și așa pe la noi peste 30% din salariu se duce pe impozit. Sau, dacă vrei să fii mai deștept, fă-ți firmă și fii în pensie de pe acum 😛 Via Acel Bogdan.

2 răspunsuri la “Cum îți iei pensia în Europa?”

Din pacate daca ai lucrat 10 ani in germania si restul in Romania, nu prea o sa apuci sa te bucuri de pensia din Germania … pentru ca la noi 67 de ani e speranta de viata iar in Germania 67 e varsta de pensionare.

:)) Buna asta cu 67 de ani speranta de viata.