Categorii
Arhiva Infografice

Nebunia aplicațiilor mobile [infografic]

Businessdegree.net a făcut un infografic interesant despre influența aplicațiilor mobile în viața noastră. După ce afli că Instagram a fost cumpărat de Facebook pentru un miliard de dolari îți vei da seama că cifrele de mai jos se apropie de adevăr.

Cel puțin dincolo se fac tot mai multe presiuni pentru a crea aplicații mobile care să incorporeze servicii de geolocație, jocuri, social networking, mobile payment, realitate augmentată și cine știe din ce tip. Unii vorbesc chiar și de era post-pc, de parcă tabletele au ucis amărâtul desktop fără doar și poate.

Post pc zici? Atunci de ce Nvidia scoate GTX680 la 2GB iar Ati servește un Radeon HD 7970 la 3GB GDDR5? Trecând peste asta consumatorii și industria se duc frumușel spre mobil. Orice, dar mobil să fie. Am văzut o creștere a vânzărilor mobile făcute de site-uri de ecommerce. Dacă ai magazin online trebuie să oferi și varianta mobilă.

Dintre aplicațiile mobile majoritatea preferă jocurile și cele de social networking. Instagram a avut succes tocmai pentru că permitea networkingul la nivel visual prin simpla fotografiere a unui obiect și adăugarea unei fraze scurte. Zinga și Rovio au pe la 48 de milioane de useri activi zilnic.

Un lucru de ținut minte: divizia mobilă a Zinga aduce venituri de 10 miliarde de dolari iar prin 2016 este de așteptat ca industria de smartphone să se dubleze. Cifrele zic ceva? Da, ia-ți un smartphone să fii în ton cu epoca și creează aplicații mobile 😀
Little Games Big Business
Via : http://www.businessdegree.net/little-games-big-business/

4 răspunsuri la “Nebunia aplicațiilor mobile [infografic]”

La nokia 3310 era o mare chestie sa ai o imagine pe ecran facute din puncte din alea mari iar acum teleonul face aproape tot ce vrei. Mai ales la inceput cand pui mana pe un smartphone e o senzatie super sa joci un NFS cu ajutorul accelerometrului, sa-ti instalezi o amarata de busola, sa suflii in microfon si pe ecran sa apara o tigara care se fumeaza in ritmul in care suflii tu, sa poti asura un camp magnetic, viteza de deplasare si multe altele…
Deocamdata e si un boom de descarcari de aplicatii bazat doar pe curiozitate. Multe dintre ele sunt inutile sau „scrise” prost si ajung sa fie dezinstalate imediat.

Cat de curand trebuie sa ma lipesc de un Smasung Galaxy S I, II. Cum voi nimeri. Doar mi-s blogger, nu?

Depinde pentru ce il vrei. Eu am descoperit anumite avantaje care-mi convin la Sony si, la pretul unui Samsung Galaxy, m-as orienta catre gama Xperia de top. Dar asta e doar parerea mea, n-o lua ca pe un sfat!

nu sunt mare bisnitar, insa am pe cineva care-si vinde bijuteria. Samsung Galaxy S I. il da pentru ca vrea S II 🙂
eu ma multumesc cu un telefon mai simplu, nu atat de complex, insa nu ma dezlipesc nici macar o clipa de Android.