Categorii
Arhiva Infografice

Tehnologia în 2030 [infografic]

Mi se pare simpatic cum bloguri/site-uri de IT își zic „de tehnologie”. Nu am o mulțime de articole de tehnologie (numai 170), dar domeniul acesta cuprinde cu mult mai mult decât smartphone-uri sau computere.

Căutam un blog cu adevărat de tehnologie și HighTechPedia.ro se apropie. Zic că se apropie pentru că se publică destul de rar articole acolo. Tehnologia e un amalgam de industrii care cuprind o paletă întreagă de obiecte/instrumente și nu numai IT/PC. S-a înțeles?

În infograficul de mai jos putem vedea evoluția tehnologiei în 11 domenii diferite. Că va fi așa sau nu, numai viitorul o va zice. Am scris în câteva rânduri despre lucruri incredibile care se petrec azi, așa că mintea noastră poate zburda fericită și imagina tot felul de invenții pentru viitor.

Mi se pare interesant Utility Fog, un ansamblu de obiecte microscopice care pot forma diferite obiecte. Partea cu anti-aging nu mi se pare verosimilă. Există prea mulți paranoici mari pe planeta asta care se sperie că Pământul ar cădea de pe cer dacă ajungem la 20 de miliarde de oameni.

Solar Sail cred că va trebui să aibă câțiva kilometri în diametru ca să aibă efect 😀 Dă un clic pe imaginea de mai jos și admiră viitorul. Via [Manafu].

6 răspunsuri la “Tehnologia în 2030 [infografic]”

Previziunile in acest domeniu s-au dovedit mereu a fi nesigure. Multi si-au imaginat ca dupa anul 2000 masinile se vor deplasa prin aer, si multe alte nebunii, insa aceste previziuni au fost total nefondate. Cerintele pe planul tehnologic se schimba destul de des, in functie de necesitatea utilizatorului de rand.

You nailed it. Multe tin de cat de bine prinde la mase. Degeaba ai un produs extraordinar daca nu ai treit interesul populatiei. Inovatia are nevoie de bani 😀 Cred, totusi, ca o buna parte din inventii vor fi prezente intr-o forma sau alta.

Avem deja inceputuri interesante (vezi filmarea la 1000 de cadre pe secunda sau comunicarea cu neutrino).

Dati un search pe google sa vedeti cum isi imagineau oamenii ca o sa arate viitoru prin 2000 . 😀

Am vazut ceva postere in genul. foarte optimisti oamenii pe la 1900 😀

2020 – Space Tourism.. Hm, parca totusi sunt cam prea optimisti astia 🙂 Adica, posibil or sa plece cativa oameni prin spatiu, aia cu multi bani, dar asta nu poate fi numit turism. Turism inseamna sa fie multi oameni care sa poata face asta, si ma indoiesc ca vor creste salariile asa mult pana atunci sau ca se va ieftini prea tare space travel-ul 😀

Turism este si cand doar unii privilegiati merg in spatiu. Tocmai acei oameni care vor pompa bani multi al inceput vor deschide usile pentru sarantocii de noi. Nu o fi 2020 , dar in 2030 tot vei auzi de asta. Cel mai important este ca se intampla lucrurile astea in timpul vietii mele. 😀