Categorii
Arhiva Optimism

Meriți să fii angajat?

concurs-merit-angajat-octombrie-noiembrie-2011Acest articol este sponsorizat de MerităCitit.ro, unul dintre site-urile mele preferate de blog bookmarking.

Nu. Nu trebuie să ne punem întrebările în felul acesta. La întrebări greșite nu poți avea niciodată răspunsuri potrivite.

Potrivit este să întrebi: sunt eu în stare să fiu propriul meu angajat sau mai am de învățat? Cultura independenței sau freelancingului nu are prea multe rădăcini pe la noi. Cazul ideal ar fi să fii pe cont propriu și să nu dai socoteală nimănui.

Cum nu toți putem fi antreprenori, fie pentru că nu ne gândim la opțiunea asta, fie pentru că nu avem încă pregătirea necesară, ajungem în situația în care trebuie să fim angajați.

Ei bine, pentru asemenea situații Merit Angajat lansează răspunsul la întrebarea din titlu: dacă vrei să fii angajat, atunci meriți. Desigur, există condiții pe care trebuie să le îndeplinești la noul loc de muncă, dar acestea sunt secundare. Contează să vrei.

Un lucru pe care l-am învățat de-a lungul timpului este acela că locul de muncă nu trebuie văzut ca o opțiune „be all, end all”. Adică, să îți pui tot sufletul și baza în acel loc de muncă. Fiecare loc de muncă trebuie văzut doar ca un mod prin care te susții, scopul tău principal fiind să capeți experiență și, eventual, să te pregătești pentru acel dream job: fie într-o companie mare, fie pe cont propriu.

Merit Angajat susține angajații și nu numai printr-o rețea socială unde se discută strict despre muncă. Din când în când organizează concursuri prin care stimulează activitatea pe site.

De curând au lansat concursul prin care poți câștiga un voucher în valoare de 620 lei prin care poți cumpăra cărți de vizită, flyere, ecusoane, agende și alte lucruri de birotică de la Print Promotion.

Când vine vorba de birotică zic că banii aceștia sunt numai buni, și pentru o firmă, și pentru un angajat oarecare. Să știi că micile cărți de vizită sunt încă la modă, chiar și în rândul bloggerilor.

Ca să participi la concurs trebuie să publici gratuit un anunț pe Merit Angajat și apoi intri în tragerea la sorți. Anunțul poate fi publicat de persoane juridice sau de persoane fizice din cadrul firmei. Încă mai este timp până pe 27 noiembrie, dar nu uita că cu cât publici mai multe anunțuri cu atât ai șanse mai multe de câștig.

Așadar, tu pe unde îți publici anunțul când cauți oameni pentru firma ta?

11 răspunsuri la “Meriți să fii angajat?”

Eu am renuntat de mult timp la postura de angajat. Fiecare dintre noi trebuie sa fie sincer cu propria persoana si sa aleaga postura care i se potriveste cel mai bine. Nu toti suntem nascuti pentru a fi angajatori.

Consider ca mentalitatea actuala in privinta relatiilor angajat – angajator sunt depasite. Angajatorii nu dispun de forme legale pentru a-i rasplati pe cei care depun un efort suplimentar la locul de munca, in timp ce unii angajati confunda programul de lucru cu cel de relaxare.

Sa stii ca a fi angajat este si o mentalitate 😀

Nu am trecut comentariul tau la spam pentru ca consider ca trebuie sa stii doua lucruri despre blogul acesta. Reclama aici este permisa in doua moduri:
1. platesti
2. lasi comentarii la obiect pe subiectele discutate si vei avea linkul din spatele numelui. Sper ca apuci sa citesti acest comentariu. Cu tot respectul, dar nu pot transforma blogul meu in portal de anunturi.

Hmmmmm… Eu una visez sa devin manager. Asta invat acum, cum sa devin un manager si cum sa imi fac propria afacere. Si pana la urma, dupa licenta eu imi iau brevetul de turism, cu care ori o sa imi deschid o agentie de turism, ori o sa il inchiriez pe 3-400 de euro pe luna ca sa isi deschida altcineva agentie. Deci optiuni am . Bani am nevoie :))

Cred ca nu de bani ai nevoie, ci de relatiile potrivite 😀

Da, dar pana acolo, e nevoie si de bani, nu crezi ? Oricum eu brevetul ala de turism o sa il inchiriez mai mult ca sigur. Si o sa imi iau banuti frumosi pe luna. Si eu de fapt sa lucrez in comert :))

In mod normal, sa vrei este foarte important. De fapt, dorinta puternica sta la baza tuturor realizarilor. Insa doar sa vrei asa, ca chestie, nu este suficient. Sunt multi care isi doresc unele lucruri doar pt ca li se pare interesant, dar cam atat. Se gandesc: as vrea si eu un bmw.. si cam atat, in rest isi vad de ale lor. Pai asa n-ai cum sa faci bani de bmw daca nu te implici serios.. ori pt asta chiar trebuie sa iti doresti un lucru, nu doar sa-l vrei asa, pur si simplu. Si cu angajatul este la fel. Avand in vedere ca este competitie destul de mare, fie tre sa fii genial in ceea ce faci, fie tre sa fii ambitios si sa te chinui putin, iar pt asta chiar trebuie sa vrei sa te angajezi

E un cerc vicios, dar necesar :)) da, intra-adevar in zilele astea e cam greu sa gasesti un loc asa cum vrei fara sa trebuiasca sa te lupti bine in stanga si in dreapta. Daca vrei, se poate si aia 😀

Eu nu am fost niciodata angajat la nici o firma, am avut propria mea afacere, si pentru ca dupa atatia ani a ramas tot o afacere mica pot spune ca nu sunt un bun angajat nicmi macar pentru mine

Ai totusi mai multa experiente decat multi altii 😀 Conteaza!