Categorii
Arhiva Infografice

Tabelul periodic SEO – PageRank nu ține de foame

Dacă vrei să înveți ceva bune practici SEO și să primești sfaturile potrivite abonează-te la Search Engine Land. Am auzit despre ei la emisiunea TWiG, a lui Leo Laporte, unde au povestit despre un infografic interesant numit Tabelul periodic SEO.

Guess what, am PR4 și nu contează aproape deloc. Este numai un indicator care îmi spune că Google mă apreciază până la un anumit nivel. Și atât.

Mai mult ca orice, Google ia în considerare conținutul bun și articolele care sunt publicate regulat. Acestea sunt primele lucruri de care trebuie să ai grijă în optimizarea pentru motoarele de căutare. În filmul de mai jos vezi o mică descriere a ceea ce înseamnă search engine optimization:

Un lucru interesant de știut este că PageRank, element după care se aruncă de pe blocuri SEO-iștii de duzină, are o importanță chiar mică (ultimul paragraf) în toată afacerea numită optimizare. Vrei și alte detalii? Vezi pentru ce este bun PageRank-ul.

Dând clic pe imaginea de mai jos vei vedea că în lumea SEO următoarele sunt importante:

  • optimizare locală(pe pagină) – conținut, HTML, arhitectură
  • optimizare offpage – linkuri, răspândire în rețele sociale, încredere, date personale
  • încălcări ale regulilor – conținut slab, cloaking, stuffing, ascunderea cuvintelor, linkuri plătite, spamul
  • blocare – au blocat cumva oamenii apariția site-ului tău în rezultatele de căutare?

După ce am făcut puțin SEO-trolling te invit să vezi ce minunăție de curs au făcut cei de la Search Engine Land. Remember: content and frequency.
Search Engine Land Periodic Table of SEO Ranking Factors

10 răspunsuri la “Tabelul periodic SEO – PageRank nu ține de foame”

„Tabelul periodic SEO”
Eu rămân la Mendeleev:))

Aleg de acolo numai aur. 😀 Nu vreau sa ma ating de Uraniu sau Plutoniu. Alea le las pentru dusmani :))

Nu lăsa nimic, mai ales pentru dușmani asemenea metale grele le creează un avantaj:)

Ma bucur enorm de mult acum ca am realizat inca de la inceput sa nu ma apuc de SEO spam sau simplue SEO… stiu pe cativa ce s-au ratacit pe drum incercand numai optimizare si uitand de consecventa si calitate..

Si bine ai facut. Rezultatele incep sa apara cu adevarat dupa primii 2 ani in .ro si cam intr-un an pe .com. Piata si gandiri diferite, dar ambele apreciaza continutul, calitatea si frecventa.

mersi Manuel pentur basics. Le stiam, dar e bine sa le aud asa pas-cu-pas si sa le pot recomanda si altora !!

msms

Cu placere. Au acolo un ghid destul de mare si totusi mi se pare cam… generalist :)) Mai important decat orice este sa scriem cu totii 😀

fain asta.. il stiam, doar ca nu prea ma atrage pt ca imi aduce aminte de tabelul period al lui mendeleev si nu m-am impacat deloc bine cu chimia :))

Da, dar SEO este o stiinta si o arta deopotriva. Mai fain ca chimia, de fapt :))