Categorii
Arhiva Locuri pe net

MigrationsMap.net – website cu harta interactivă a emigrărilor în lume

migrationmap-net-harta-interactiva-emigrarea-in-lume-website-infromativDacă sunt site-uri care îmi plac foarte mult, atunci Neatorama este sigur printre ele. După cum zice și numele, Neatorama găsește tot felul de lucruri interesante de pe net. Unele sunt pe aceeași linie cu blogul meu și le public aici, altele le dau uitării, dar concluzia este că merită să te abonezi la ei.

De la ei am aflat de MigrationsMap.net, un site unde găsești o hartă interactivă a emigrărilor din toată lumea. Cu un clic pe țara dorită poți afla câti oameni au venit și de unde sau câți oameni au plecat și unde. Pentru asta, după ce ai dat clic pe țară trebuie să vezi opțiunile de sus Arrivals/Departures.

Deși statistica este cam veche (2007) iată ce zice harta: din România au plecat către Ungaria, Germania și SUA câte 140 000 de oameni. Către Israel 120 000, Canada 60 000 iar Italia 80 000. Bineînțeles că cifrele sunt mult mai mici decât în realitate, dar ca la orice fel de sursă statistică de pe net, zic să ne uităm la tendințe și direcții și mai putin la cifre.

În toate infograficele și statisticile pe care le pun există o urmă de incertitudine așa că refuz să le iau ca literă de lege. Tendințele generale trebuie să fie acelea care ne sar în ochi. Iar acestea zic că românii fug unde văd cu ochii, în special înspre SUA sau restul Occidentului. Dar ce aveți cu Noua Zeelandă sau Australia, măi ? 😀

Cât de mult crezi că se va accentua plecarea românilor dincolo? Eu zic că mult. Știre via [Neatorama].
migrations-map-net-emigrarea-din-romania-2007-harta-interactiva

3 răspunsuri la “MigrationsMap.net – website cu harta interactivă a emigrărilor în lume”