Categorii
Arhiva Optimism

Câte continente sunt pe lume? [video]

Șapte. Sunt șapte continente. Și aș putea să mă opresc aici, dar filmul de mai jos este prea interesant. Ne arată cât de relative sunt lucrurile și cum stabilirea unor delimitări sau reguli arbitrare poate aduce ceva ordine în haos.

Cele șapte continente sunt: Europa, Asia, America de Nord, America de Sud, Antarctida și Australia. Nu că nu ai fi știut asta, dar făceam și eu puțin SEO trolling 😀

Continentele ar fi, conform definiției, mase mari de pământ separate de oceane. Ooops, vei vedea că treburile nu sunt așa de ușor de caracterizat. De fapt, diferențele culturale joacă un rol foarte important în crearea unei separări a continentelor. Cum puțină cultură generală nu strică niciodată și este binevenită pe blogul meu fac pomenire și către un alt film educativ de la CGP Grey: Despre copyright.

Așadar, te invit să urmărești filmul de mai jos și să îți dai cu părerea: de ce nu avem mai multe continente? Via [CGP Grey].

12 răspunsuri la “Câte continente sunt pe lume? [video]”

lol… asta-i raspunsul corect, cum zice la urma.. cate continete sunt? cate vrei tu sa fie… asa ca baieti, daca va mai intreaba careva cate continente sunt, ziceti-le un numar la plesneala si daca nu vor sa va creada, aratati-le video-ul asta 🙂

Da, probabil ca avem probleme mai mari, cum ar fi niste servicii proaste de la RDS :))

Complicat rău tare, așa cum a scris și @Dani și su învață și în școli să rămânemi la 7 continente – este cel mai bine așa.

Nu ma mai joc. Nimeni nu vrea mai multe? 😛

Totusi, ma cam feresc sa ma numesc frate cu pakistanezii :)))

Daca masele au hotarat sa fie sapte, cred ca ok asa, nu vad care ar fi problema atata timp cat sistemele functioneaza asa. Europa insa mi pare dezavantajata din pricina marimii (vezi Russia care insusi ca tara, este mai mare decat Europa de vreo 5 ori si are putin peste 140 mil locuitori).

Indiferent de impartirea in continente, conteaza totusi relatiile dintre tari. Mi-e indiferent daca sunt 2 sau 17 continente .

Manuel ai uitat de Africa:)))
Sunt sapte intradevar dar unde e Africa in lista ta???:)

Ptiu, de vina e palinca bauta zilele astea :))