Categorii
Arhiva Infografice

Evoluţia internetului [infografic interactiv]

evolutia-internetului-infografic-interactivInternetul, sau web pentru americani, a evoluat foarte mult în ultimii 20 de ani iar infograficul interactiv de mai jos o poate demonstra chiar bine.

De la pagini de internet care aveau numai cod HTML şi arătau destul de urât după standardele de azi s-a ajuns la HTML5, care îţi permite să faci jocuri sau animaţii interesante. Bineînţeles tehnologii şi limbaje ca JavaScript şi CSS3 ajută mult la crearea lumii web 2.0.

Sunt câteva yeci de browsere, dar acolo vei vedea numai cele mai importante dintre ele. Infograficul îţi permite chiar să veyi cum arătau browserele la fiecare versiune a lor. O idee chiar drăgutţă. Plus că ai ocazia să vezi anul şi ce fel de tehnologii web au apărut şi până la ce versiuni au ajuns ele ayi.

Uşor, intuitiv şi educativ. Aşa cum îmi place mie. Enjoy! Via [Engadget].
evolutia-internetului-infografic-interactiv-full-size

8 răspunsuri la “Evoluţia internetului [infografic interactiv]”

Uite ce tehnologii erau inainte de perioada aia si apoi dupa. Atunci s-au pregatit lucruri mai tari acre cele de dinainte 😀

[…] a scris astăzi pe blogul său despre un infografic  Evoluția internetului – actualizat automat. Recomand acest grafic tuturor amatorilor de istorie tehnologică a […]

Vrei sa cred ca au muncit 2 ani la ce a urmat dupa 2002? Eu cred ca abia dupa 2002 cei cu dare de mana au inteles enormul sau potential si au dat drumul la tavalugul online.

E cam suspecta pauza aia, dar sigur nu au stat degeaba. Cred ca trebuie sa corelam si cu alte informatii, cum ar fi bula .com, care a fost cam tot pe atunci. Pot zice ca in 2000 cred ca internetul si-a luat cu adevarat biotezul cand au vazut cum se duc afacerile de vise pe apa sambetei.

Evolutia internetului -infografic interactiv- – Obisnuit-eu…

„De la pagini de internet care aveau numai cod HTML şi arătau destul de urât după standardele de azi s-a ajuns la HTML5, care îţi permite să faci jocuri sau animaţii interesante. Bineînţeles tehnologii şi limbaje ca JavaScript şi CSS3 ajută mult la cr…