Categorii
Arhiva Locuri pe net

Serco – cea mai mare companie de care nu ai auzit [video]

serco-patrick-clair-documentar-scurt-cea-mai-mare-companiePatrick Clair uimește din nou cu un mini-documentar despre Serco, cea mai mare companie de care nu ai auzit (conform The Guardian). Tot de la Patrick am publicat Google, don’t be evil. Neapărat să îl vezi și pe acela!

Serco este o companie care are o parte bună dintre angajați veniți din structurile de stat. În Australia are câteva închisori private în subordine. În Anglia la fel. Tot ei se ocupă de ceasul care stabilește ora de la Greenwich Mean Time. Ei se ocupă de arsenale militare în Anglia și de o bună parte din turnurile de control din SUA (54 de turnuri). Plus tot felul de mijloace de transport de prin lume.

Micul documentar îți va arăta o lume interesantă: una în care corporațiile depășesc granițele în influență și pot fi o forță comparabilă cu cea guvernamentală, în unele locuri. Totul datorită relațiilor pe care le are.

De ce am pus acest film pe blog? Ei bine, iată mai multe motive: 1) îmi place să știu cât mai multe despre lumea în care trăim, 2) vreau să arăt că internetul este o sursă valabilă de informare, sursă ce trece liniștit pe lângă media clasică și o lovește acolo unde doare cel mai mult: prezentarea adevărului așa cum e el. Să nu uit că prin internet am aflat de revoluția financiară din Islanda ce a avut loc anul acesta. Citește despre interesanta revoluție la Tudor.

Clic play și have fun! De ce nu mă miră ce e în film?

Serco. The Biggest Company You’ve Never Heard Of… from Patrick Clair on Vimeo.

2 răspunsuri la “Serco – cea mai mare companie de care nu ai auzit [video]”

Sincer nu ma mira pentru ca institutile de stat, mentionate, cauta sa faca outsourcing din motive atat financiare cat si de personal. Dar oricum este o infuzie de realitate!

Vezi ce mi s-a spus pe Google + le gat de Serco: nu tot ce zboara se mananca. Inca astept sa imi spuna omul de ce :))