Categorii
Arhiva Infografice

Google+ Cheat Sheet – mici trucuri pe G+ [infografic]

Google + este deja de ceva vreme prin lumea online și avem chiar și niște trucuri notate în două infografice interesante. Cei care activează mult în social media au dat de ele deja, dar mai sunt destui care nu știu cum se folosește noua rețea socială.

Noul venit în lumea rețelelor sociale este Facebook+Twitter luate la un loc, pe lângă care mai pui ceva condimente. Deocamdată este încă în teste beta, dar începe să își facă simțită utilitatea. Ce-i drept mi se pare că este prea repetitiv să scriu același mesaj pe trei rețele sociale și va trebui cât de curând (în câteva luni) să iau decizia de a renunța la G+ sau la măcar una din celealte.

În rest, iată câteva dintre trucurile de care te poți folosi liniștit pe Google +:

  1. *cuvânt*, _cuvânt_, -cuvânt- : îți vor afișa cuvântul îngroșat, înclinat, respectiv tăiat;
  2. poți face share la poze și video doar prin procedeul drag&drop;
  3. oamenii te pot urmări pe tine, fără ca tu să îi urmărești. Cei care te urmăresc îți pot transmite știri în tabul Incomnig, de la Stream (chiar sub poza de profil)
  4. ajungi la linkul statusului dând clic pe ora la care a fost scris;
  5. poți avea statusuri publice (să le vadă toți, cum e la blog), alegând butonul verde numit Public;
  6. după ce ai publicat un status poți bloca transmiterea lui dând clic pe săgeata din dreapta sus a căsuței statusului și alegâng Disable reshare
  7. clicul pe +1 la articole are același rol cu Like, de la Facebook
  8. poți avea un număr nelimitat de albume, cu maxim 1000 de poze fiecare
  9. poți muta cercurile în diferite poziții pentru a le avea în vârful listei doar pe cele care te interesează mai mult (magnificul dra&drop în tabul cercurilor)

Mai multe detalii în imaginile de mai jos. Un lucru care trebuie pomenit este că Google a beneficiat de existența celor două rețele concurente pentru a vedea cine sunt utilizatorii și cum acționează ei. Google c\știgat 20 de milioane de utilizatori tocmai de la aceste reele. De înțeles că oámenii nu au părăsit acele rețele. 😀

Dacă vrei învitație pentru G+ atunci trimite-mi un mail la manuel[at]manuelcheta.com și eu trimit invitația. Deocamdată pot trimite invitații printr-un butonaș din profilul meu.

Cele două grafice au fost făcute de Simon Lausten, ele putând fi găsite în mai multe limbi aici și aici. Via [Geeksaresexy].
google-cheat-sheet-trucuri-google-plus-1

google-cheat-sheet-trucuri-google-plus-2

9 răspunsuri la “Google+ Cheat Sheet – mici trucuri pe G+ [infografic]”

mersi pentru trucuri,nu le stiam toate:D e interesant articolul ,o sa incerc alea cu cuvintele ingrosate si dinastea;)

Vezi ce iese si da vestea mai departe 😀

am incercat alea cu cuvinte ingrosate,italic si etc,si chiar functioneaza:D, mersi pentru trucuri 😉

Eu preconizez ca Google+1 ii va atrage rapid pe toti cei care folosesc seo

Obligatoriu. Maia els ca am inteles ca ar conta ceva prezenta pe G+. Totusi, 5% din traficuld e azi a fost de la Google plus,d eci e un inceput 😀

Stai sa vezi dupa ce mai imbunatatesc serviciile. O sa fie tare!

Deja imi scoate peri albi contul de google, imi cere sa-l reconfirm prin introducerea unui nr de tel ca sa-mi trimita ei un cod de confirmare.
Cred ca o sa renunt la el pana iese varianta finala si apoi dc devine popular poate ma intorc…

chiar si cand o sa fie popular, tot va trebui sa treci prin verificarea aia. deci da numarul si iti va trimite un cod si apoi scapi 😀