Categorii
Arhiva Infografice

Câtă informație generează omenirea – comparații interesante [infografic]

Mashable a făcut un infografic interesant legat de câtă informație va crea omenirea în 2011. Nu mai puțin de 1,8 Zetabaiți vor împânzi sistemele informatice anul acesta. Ca să înțelegem mai bine ce înseamnă această informație ei au creat comparații interesante.

Un Zettabyte este egal cu 1021 biți. Adică, nu mai puțin de 1000 de miliarde de Gigabiți. În imaginea de mai jos vezi mai clar ce înseamnă asta: 200 de miliarde de filme HD, fiecare cu lungimea de 120 de minute. Ar dura cam 47 de milioane de ani să te uiți la toate aceste filme.

Dacă ar fi să dai trei tweet-uri pe minut, tot ar trebui să trimiți mesaje timp de 26 976 de ani în continuu. Asta da nebunie.

De ce avem atâta informație în jurul nsotru? Ei bine, internetul este de vină. Faptul că poți obține ușor filme și uploada tot la fel de ușor filme duce la crearea unui val de informație tot mai mare. O bună parte din informație este reprodusă și apoi pusă la dispoziție și tot așa.

Dat fiind că este ami simplu ca oricând să creezi conținut de orice fel (bloguri, cărți pdf, filme, muzică, aplicații, jocuri și altele) este clar că informația totală va crește de la an la an. Și nu este de mirare. Cât de curând vom avea o bună parte dintre noi HDD-uri de cel puțin 1TB acasă. Și acele harduri trebuie umplute, nu?

Ce zici, ne ducem ca nebunii către o inundație de informație pe care nu o putem controla? Eu zic că, oricât de multă ar fi, informația va putea fi controlată. Alte comparații în imaginea de mai jos. Via [Mashable].
infografic-Mashable-total-informatie-Zettabytes-comparatii-lumea-reala

3 răspunsuri la “Câtă informație generează omenirea – comparații interesante [infografic]”

[…] obisnuit […]

Creatoare? Pai, din ce am tot citit, nici macar a milioana parte nu este cerativa. o buna aprte sunt… reproduceri!