Categorii
Arhiva Infografice

13 lucruri pe care nu le știai despre ADN și celule [infografic]

Băieții de la Forensic Science Colleges ne-au pregătit un infografic interesant despre cărămizile existenței noastre biologice: celulele și ADN-ul.

Dacă încerci să repari o cană spartă îți dai seama cât este de greu să o aduci la forma inițială. Dar, cum ar fi să poți reconstrui o celulă de la zero. Clar (nu mai) e misiune dificilă. Tehnic vorbind, avem posibilitatea să facem o celulă de la zero, dar costurile sunt enorme.

Cu această ocazie oamenii sunt interesați să știe totul despre viață și celule. Știai că sunt între 75 și 100 de trilioane de celule în corpul tău? Sau că fiecare celulă are ADN-ul între 2-3 metri? Un lucru mai puțin știut e că celula are nevoie de 8 ore ca să își copieze ADN-ul. La fiecare 27 de zile pielea omului se reînnoiește. I your face, Mister Snake, we can do it better :D.

Și, de vreme ce tot ne mândrim că avem 100 miliarde de neuroni între urechi, unde sunt restul de 99 999 999 999? Sigur sunt buni și aceia. Te invit să vezi și tu un infografic foarte frumos mai jos.

Așa-i că începe să îți placă biologia când este servită în modul acesta? Ca și paranteză, ne folosim cu toții mai mult de un neuron iar eu sunt un blogger mândru că cititorii mei sunt printre cei mai inteligenți oameni de prin online. Vezi care sunt celelalte 8 lucruri pe care trebuie să el afli din imaginea de mai jos. Via [CuriousRead].
infografic-celule-and-informatii-interesante