Categorii
Arhiva Optimism

Neumarkt face expoziție de hamei în Brașov

Neumarkt logo1Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că hameiul prezentat în Piața Sfatului, din Brașov, nu este așa cum am crezut. Ca mulți alții, sunt consumator de bere (moderat) și nu mă interesează prea mult ce și de unde vine.

Hameiul nu seamănă deloc cu grâul, dacă ți-ai pus vreodată întrebarea. Este o plantă care are nevoie de băț pe care să se sprijine și să crească. Când vin și pozele de la băieți (Cristi, Rivi, Bloghiță, Bogdan), atunci pun și eu aici ca să vezi și tu cum arată.

Am avut parte și de o scurtă lecție de istorie legată de bere mai ales că Neumarkt a avut începutul în Târgu-Mureș. De fapt Neumarkt înseamnă „târg nou” :D.

Expoziția este din 26 iulie până pe 4 august, 24 de ore din 24 de ore, în Piața Sfatului. De ești prin zonă vezi si tu despre ce este vorba. Au fost câteva situații hilare. La un moment dat Bloghiță fugea speriat de un microfon care îl urmărea printre hamei. Dacă era firul mai lung sigur era plins la colț și trebuia să dea un mic interviu video :)).

O altă situație a fost când am făcut o poză cu una dintre prezentatoarele de acolo. Săraca s-a speriat când a văzut că mă aproprii în viteză și mai să o iau pe sus. Până la urmă a văzut că am intenții pașnice și că vreau doar o poză cu care să mă mândresc la nepoți 😛 .

Am aflat de la Radu Diaconu, Junior Brand Manager, că Neumarkt este produsă de Heineken, companie ce se ocupă de producereaa altor 12 modele de bere. Asta da treabă.

Am avut ocazia să cunosc și ambasadorul prinbrașov.com, Alina, cea care mi-a adus aminte că blogul brașovean are un concurs monstru unde se oferă ca premiu o jumătate de tonă de bere Neumarkt. Adică, pe bucăți, nu toată odată :D. Participă și tu!

Later edit: Au mai scris despre asta Bloghiță și Bogdan. Iată și câteva poze făcute de Bogdan (aici albumul de pe Facebook):

Și acum, o mică parte de istorie a hameiului și a berii Neumrakt. Scurt, pentru că e prea târziu să mai sciu ceva. Enjoy!
hamei-bere-neumarkt

9 răspunsuri la “Neumarkt face expoziție de hamei în Brașov”

Va sa zica esti cu doua tabere :)) Silva e produsa de Heineken si Timisoreana de Ursus Breweries :))

adevarul (dupa parerea mea) este ca cele mai bune beri din lume sunt: 1. Heineken 2. Amstel 3. Ursus 4. Silva 5. Timisoreana 🙂

Nu m-am gandit sa fac un top, dar cred ca topul tau e chiar fain.

P.S. prefer sa lasi un nick-name sau nume de om. Daca nu, tigara electronica isi va face de lucru in spam 😀

Da, mai ales ca am aflat informatii noi si am cunoscut oameni noi 😀