Categorii
Arhiva Locuri pe net

Qwiki – recomandarea zilei

qwiki experienta informatiei website inetractiv cultura generalaAm mai scris despre Qwiki și cu alte ocazii și cred că este unul dintre lucrurile care ne arată că ne îndreptăm către un viitor al mașinilor inteligente. Qwiki este un website interactiv unde poți vedea prezentări video realizate în mod automat de un AI (program) și narate apoi de un narator virtual (femeie).

Ce este interesant la acest site e că toate prezentările au fost prelucrate automat în baza unor algoritimi iar noi, ca și vizitatori, putem avea o privire de ansamblu asupra unui subiect. În timp ce rulează prezentarea vizuală poți interacționa cu elementele ce fac parte din prezentare.

Unii oameni fac confuzia dintre Qwiki și un motor de căutare. Qwiki are o bază de date enormă (peste 3 milioane de termeni), dar își ia informațiile din surse ca Wikipedia, alte enciclopedii online, publicații online și se folosește de Google pentru a găsi alte informații relevante. Deci, nu, nu este un motor de căutare și nici nu va rivaliza cu Google.

Poți chiar să încorporezi pe blogul tău o prezentare căutată de tine. Iată ce știe despre Brașov:

View Braşov and over 3,000,000 other topics on Qwiki.

Cel mai interesant este că îți oferă toate sursele pe tavă, ca să poți studia problema în detaliu. Așa că, dacă ai nevoie să afli ceva despre un subiect anume, Qwiki trebuie să fie punctul tău de plecare.

În viitor vom avea aplicații pe telefoane în genul acesta. Dacă nu chiar și în casele noastre. Asemenea programe inteligente care vor înțelege ce au de făcut se vor numi Virtual Asisstant sau ceva în genul. Abia aștept ziua aia. Clic pe imaginea de mai jos să intri pe site.

qwiki experienta informatiei

7 răspunsuri la “Qwiki – recomandarea zilei”

ideea e f tare… si se vede ca au mai progresat baietii, ca la inceput era cam slabut… sunt curios cat o sa se mai dezvolte si in ce directie. momentan pt iasi zice cateva chestii, dar mai mult vrajeli de astea istorice de pe wiki, neinteresante:D

Pai, sunt sigur ca vor face chiar si o aplicatie desktop in viitor. O sa fie chiar faina 😀

Sunt multe lucruri de care nu auzim. Trebuie numai sa ciulim urechile!

Bafta. Sper ca zice numai de bine 😛

[…] care nu voi scrie nimic și vă voi direcționa spre obișnuit.eu care a scris el despre site-ul Qwiki.com.Eu vă voi arăta ce știe acest site despre Municipiul […]