Categorii
Arhiva Locuri pe net

Impresionanta listă de filme de pe Open Culture

lista filme stiinta hd open cultureOpen Culture este un website pe care nu trebuie să îl eviți. Am mai pomenit de el când am scris despre cartea lui Jonathan Zittrain – The Future of the internet and how to stop it.

Mai nou, ei au căutat prin arhivele lor și au creat o listă cu 125 de filme HD legate de știință și tehnologie. De fapt, sunt grupate pe șase categorii: astronomie și turism spațial (abia aștept), fizică, biologie și chimie, geologie, psihologie, tehnologie și matematică. Wow. Am să pun aici doar câte un film din fiecare categorie. Lista întreagă o găsești pe pagina deidcată celor 125 de filme incredibile despre știință.

Astronomie și turism spațial

În filmul de mai jos vei vedea cât de mare este Universul. Documentarul de 20 de minute creat de către Thomas Lucas și Dave Brody te va lămuri pe deplin.

Fizică

Einstein pentru cei mulți este un film de mai bine de o oră în care sunt explicate pe înțelesul tuturor teoriile interesante ale idolului pasionaților de știință. Cel care prezintă teoriile în acest film este Ramamurti Shankar (Profesor de Fizică și Științe Aplicate la Yale).

Biologie și chimie

Tabelul Periodic al Elementelor pe un fir de păr. Am văzut filmul în urmă cu ceva vreme în altă parte și mă bucur că l-au inclus în lista lor.

Mediu, geologie și ecologie

Tsunami-ul din Japonia care a avut loc în 2011 este explicat în filmul de mai jos. Deși este un documentar de 40 de minute, sigur avem lucruri de învățat din el. Îmi aduc aminte că în perioada aceea urmăream cu interes pe Twitter știrile legate de tsunami. Nu a ieșit deloc bine pentru japonezi.

Psihologie și neuroștiință

Daniel Pink ne vorbește despre ceea ce ne motivează. Filmul animat de mai jos ete foarte interesant pentru că ne arată că nu numai banii sunt principalul motivator în ceea ce facem. Sunt mulți oameni care fac lucruri din pasiune, pentru simplul fapt că au un scop în viață. Urmărește filmul și te vei lămuri.

Tehnologie și matematică

Istoria secretă a Silicon Valley este un film ce explică modul în care a fost posibilă crearea și extinderea unor companii ca Yahoo sau Google. Se pare că totul este legat de perioada de a urmat celui de-Al Doilea Război Mondial. Cruios să afli ce s-a întâmplat? Sunt sigur că da.

Restul de filme le poți urmări în lista cea mare și frumoasă a filmelor HD despre știință. Vizionare plăcută. Așa-i că îți mai trebuie numai suficient timp să afli lucruri noi? Pentru că informația de care ai nevoie este pe internet, la un clic distanță.