Categorii
Arhiva Optimism

Sinestezia lui Daniel Tammet sau lumea văzută altfel

daniel tammet sintestezie ted talksSinestezia este situația în care o persoană stimulată cognitiv sau senzorial pe o anumită cale trăiește experiențe și în alte căi. Pe scurt, există unele persoane care, atunci când citesc numere văd cifrele ca având culori. Aceasta este una dintre cele mai simple forme de sinesteziei.

Daniel Tammet are sinestezie lingvistică, numerică și vizuală. Acolo culori, nu alta! Datorită modului în care experimentează numerele și cifrele matematica este pentru el o simplă geografie în care trebuie să citească peisajele rezultate dintr-o înmulțire. Tocmai minți de geniu pot face asemeena lucruri interesante.

Numerele și operațiile matematice creează în mintea lui Daniel tot felul de forme și culori pe care el le poate interpreta foarte ușor. Astfel, el poate face înmmulțiri extraordinar de repede și poate memora numerele foarte complexe. Am aflat de el printru prima dată la TED talks, eveniemte în care oameni din domeniile tehnologiei, designului și divertismentului își prezintă munca și succesele. Iată de ce îmi place internetul: îmi aduce informațiile importante direct în Reader!

Daniel Tammet este un exemplu de pesoană cu autism care este, în același timp și un geniu. Ciudat, dar pesoanele care nu se pot exprima cum trebuie pot avea capacități extraordinare de gândire.

Urmărește și tu filmul de mai jos și învață despre sinestezie și despre cum pot unii oameni să fie pur și simplu extraordinari. Așa-i că ai vrea și tu să faci ce face el? Eu da!

2 răspunsuri la “Sinestezia lui Daniel Tammet sau lumea văzută altfel”

Adică tipul se află de când se ştie şi în mod constant pe o doză ideală de LSD. Nice

Asa-i ca aprca vrei si tu? Ma gandeam ca mi-ar fi mai simplu sa rezolv probleme de mate in modul lui. LSD is the way :))