Categorii
Arhiva Optimism

Ne interesează de eco, bio și alte prostii în genul?

green internet cate emisii de co2 rezulta din folosirea internetuluiEste o tendință numai bună să ai grijă de mediu și să îți faci selecția gunoiului, dar eu nu prea o fac. Rău de partea mea. Nu m-am gândit serios la problema asta, dar văd că se pune tot mai mult accent pe responsabilizarea tuturora.

Un exemplu frumos mi se pare #expedițiaverde, o competiție la care participă și Eftimie prin care el promovează Brașovul ca fiind cel mai verde oraș din țară. Eu zic că el are dreptate și îl susțin.

El a ajuns în a doua etapă a concursului și caută tomberoane de colectare selectivă, clădiri cu panouri solare, centre de reciclare, ONG-uri care se ocupă de protecția mediului și alte elemente eco. Dacă știi asemenea lucruri în Brașov lasă un comentariu aici.

Un lucru interesant este și faptul că simpla navigare pe internet poate fi dăunătoare mediului, dar într-un mod indirect. Se pare că este vorba de faptul că, devreme ce tot mai mulți dintre noi intrăm pe internet, solicităm serverele din data-center-e foarte mult ceea ce duce la creșterea consumului de curent electric.

Acest lucru duce la creșterea consumului de combustibil convențional necesar creării enerigie electrice. Mult mai bine este explicat fenomenul în filmul de mai jos. Filmul a fost realizat de către Patrick Clair, pentru emisiunea Hungry Beast de la ABC TV (televiziune australiană).

How Green Is Your Internet? from Patrick Clair on Vimeo.

Ce zici: știm să fim eco sau măcar educați în ceea ce privește mediul înconjurător?

4 răspunsuri la “Ne interesează de eco, bio și alte prostii în genul?”

la fel zic si eu. si avem cu ce ne lauda 😀

Păi şi australioţii ăştia, ca şi americanii au impresia că lumea se termina la ei în casă. E normal să se îngrijoreze australiotul, pentru că la ei 80% din energia electrica este făcută din cărbune. La fel şi americanu, că doar el nu respectă acordul de la Kyoto. La noi e cam invers 60% din curentul electric din Ro e din energie regenerabilă. Practic, bloggerii români apără planeta de mizeriile făcute de facebook cu serverele lor 😀

Da, uite ca noi avem centralele hidro-electrice. La asta nu m-am gandit, dar cred ca noi suntem eco cu adevarat 😀