Categorii
Arhiva Optimism

Artă cu coduri de bare și QR

arta-moderna-portrete-qr-codur-bare-scott-blake-siteCum intrăm tot mai mult în era digitală se pare că era digitală intră și ea în lumea noastră. Asta se întâmplă datorită artiștilor, care caută mereu metode noi prin care să uimească. Și reușesc.

În acest articol este vorba de portretele din coduri de bare și QR realizate de Scott Blake, artisit din SUA care a primit distincția Best New Media Artist, la Omaha Entertainment and Arts Awards, Omaha, Nebraska, 2009. Cine s-ar fi gândit că poți să folosești un lucru relativ obișnuit la asemenea întrebuințări?

Scott este același om care a realizat ideea de a face cadou un cod de bare care să aibă înscrise în el câteva date despre tine. Am scris despre el în perioada iernii. Articolul aici.

El creează portretele folosind o mulțime de coduri de bare redimensionând unele dintre ele pentru a obține o potrivire perfectă. Cel mai interesant este că, dacă te duci să scanezi fiecare cod de bare, obții un rezultat. Adică, îți va rula una dintre melodiile cântărețului din portret sau afli câteva detalii despre viața lui. Idee genială, dacă mă întrebi pe mine.

Tot fiind la capitolul coduri de bare poți vedea mai jos cum este construit unul și ce semnifică fiecare parte a acestuia. Mai multe detalii aici.
ce semnifica si cum e compus cod de bare

Admiră și tu creația lui:
scott-blake-arta-qr-coduri-bare-1
scott-blake-arta-qr-coduri-bare-2scott-blake-arta-qr-coduri-bare-3
scott-blake-arta-qr-coduri-bare-4

Imaginile sunt de la Illusion. Ia să vedem și niște filme ca să ne dăm seama cum funcționează sistemul:

Crezi că este bine să îmbinăm digitalul cu lumea obișnuită? Am văzut acest timp de artă pentru prima oară pe Dudecraft. Drăguț!