Categorii
Arhiva Locuri pe net

Google, iar și iar

Google_ChromePentru că Google are atât de multe servicii gratuite și bune, pot spune că sunt fan Google. Foarte mulți folosesc azi servicii gen Analytics, Webmasters, GMail, Chrome, și multe altele. Mai jos vei citi trei lucruri legate de Google.

Streeet View – pe unde au trecut mașinile Google

În caz că dorești să știi pe unde s-au plimbat automobilele Google pentru a face milioanele de poze te invit să dai clic pe imaginea de mai jos. Vei vedea că nu a ajuns în multe locuri. În România a ajuns doar în câteva orașe, dar totul se va schimba în viitor.

Cu Street View poți face liniștit tururi virtuale de acasă. Putem da vina pe Google că nu mai ieșim să vizităm locurile pe care le vedem prin serviciul lor? Nu cred.
google-street-view-romania-orase-acoperite

Search Globe – căutările Google pe Glob

Dacă au vrut vreodată să afli cine și cât de mult caută cu Google, aplicația Search Globe îți va arăta foarte simplu acest lucru. Trebuie să folosești un browser care supeortă WebGL, tehnică de creare grafică 3D în browser.

Chrome face acest lucru și e de așteptat ca și alte browsere să fie capabile WebGL (Firefox 4 funcționează). Dacă ai Chrome sau Firefox 4 vei putea vedea ce este mai jos, dacă nu… aruncă browserul tău undeva pe desktop. Via [Googleblog].

Google spies

Da, vrei, nu vrei Google știe tot ce faci dacã folosești browserul Chrome sau dacã ești logat în contul google și faci cãutãri prin acest motor de cãutare. Ca să vezi ce a memorat Google despre tine nu trebuie decât sã mergi în Google Dashboard și vei merge la Web History și te vei cruci. Poți dezactiva acea opțiune 😀

Dacã vrei sã faci cãutãri fãrã ca Zeul Google sã știe de tine atunci dã clic pe imaginea de mai jos și citește câte ceva despre alte motoare de cãutare care promit (așa zic ele) cã nu te urmãresc la fiecare pas. Via [Lifehacker].
lifehacker-google

Mai știi și alte servicii Google interesante?