Categorii
Arhiva Infografice

Cele mai puternice branduri și sedentarismul – infografice

Uitându-mă la oceanele de dolari care se învârt prin companiile gigant am dat și de un inforgafic care îmi zice că am cu 40% mai multe șanse să mor mai repede din cauza sedentarismului.

În imaginea de mai jos poți vedea nebunia care înconjoară un brand, mai ales că Apple și-a mărit valoarea brandului cu peste 80% la mai bine de 150 de miliarde de dolari. Incredibil. Cu ocazia aceasta i-a întrecut pe Google și Microsoft. Vezi ce bine face un iPad, deși se glumea pe seama lui la începuturi?

Tabelul de mai jos ne arată cele 50 de companii cele mai apreciate în lume. Tot citind diferite articole de la TechCrunch nu pot să nu mă mir cum se duc milioanele de euro de colo-colo pentru diferite start-up-uri (care au chiar cel puțin un an de activitate, deși nu creează efectiv ceva). Ce vezi mai jos sunt miliarde, țin să precizez. Care companie este preferata ta? Eu aș avea mai multe. Via [Mashable].
tabel-branduri-cele-mai-tari

Stând toată ziua într-un loc (așa cum fac eu) nu numai că nu este sănătos, dar e posibil să nu îmi aducă miliardele de mai sus 😀 .

Se pare că, dacă stai în loc mai mult de 6 ore pe zi îți va scurta viața și te va îngrășa. Cel mai interesant este că nici dacă faci jumătate de oră exerciții nu te ajută prea mult. Cu atât mai rău dacă nu stai comod în scaun, adică puțin lăsat pe spate, la 135 de grade.

E chiar greu să stai așa, dacă nu ai un scaun care să te ridice confortabil la nivelul tastaturii. Asta dacă stai în loc lucrând la calculator și nu pierzi timpul cu televizorul. De ce e rău să stâm mereu jos? Pentru că încurcăm activitatea electrică din picioare și nu consumăm caloriile așa cum trebuie (ne îngrăsăm). Rezultatul: boli cardiovasculare. Și eu care credeam că mă doare inima din cauza blondei de la trei…

Așa că, oameni buni, când avem ocazia să facem puțină plimbare prin jurul biroului nu ne face rău. Via [Mashable].

sitting-down-infographic

7 răspunsuri la “Cele mai puternice branduri și sedentarismul – infografice”

Extrem de util infograficul. Și totuși, vrând nevrând, stau cel puțin 3 ore la școală în bancă …

Aia nu e bai ca stai 3 ore. Baiul e la mine 😐

Sedentarismul reprezinta intr-adevar o problema pentru fanii online. Eu incerc sa ma ridic de la birou cel putin o singura data intr-o ora. Prima etapa a fost inlocuirea treptata a expresiei „vino sa iei” cu „ti-am adus”.

Din cate stiu eu pozitia corecta la pc este la 90 gr ( http://www.staupenet-ro/pozitia-corecta-in-fata-calculatorului.html ) si nu la 135 gr. Pozitia 135 este recomandata doar in cazul persoanelor supraponderale.

Aha, e bine de stiut 😀 Sa fac si eu la fel: o data in oras sa ma plimb de colo-colo 😀

8 ore/zi platit la munca
restul e voluntariat:
– condus
– in fata PC-ului personal
– in birturi/restaurant

IN privinta companiilor cele mai apreciate inca nu-mi vine sa cred ca a fost detronat Google 😛
Nu sunt fan produse Apple si de aia cam stramb din nas cand vad topul :)) Si facebook e cam jos daca ma intrebi pe mine 😀 Putem face glume sarate ca Mc Donald e peste Facebook :))

Pai Google are cam putin segemente de dezvoltare, pe cand apple are si hardware 😀