Categorii
Arhiva Infografice

Evoluția webdesign-ului – infografic

Webdesignul se ocupă cu realizarea de site-uri, cu accent pe interfața grafică, pe modul în care arată (forme, culori, imagini, fonturi). Mai multe detalii aici. De ce am un infografic despre webdesign pe blog? Pentru că poți avea un blog cu un conținut foarte bun, dar, dacă neglijezi design-ul, ajungi să fii penalizat.

În imaginea de mai jos este vorba de istoria webdesignului, de la crearea primului website de către Tim Bernes Lee (1991) până la modelele cât se poate de complicate din zilele noastre. Webdesign-ul este foarte important, de aceea am luat legătura cu Geleven de mi-a făcut headerul și apoi m-am folost de tema Thesis (premium) ca să fac blogul să arate în forma de azi. Eu consider că a ieșit frumușel.

Când vine vorba de design este important să fie light și aerisit. Cu alte cuvinte, să nu fie intrusiv. Dacă te interesează să înveți câteva lucruri minime prin care îți manifești grija față de cititorii tăi, atunci te invit să citești aceste articole.

Infograficul de mai jos a fost realizat de către KISSmetrics și ne spune câteva lucruri:

  • până în 1995 paginile de internet erau realizate numai în HTML iar în 1994 s-au pus bazele W3C (WWW Consortium);
  • în 1996 Flash își face apariție în lumea internetului;
  • în 1998 PHP întră în centrul atenției;
  • anul 2000 aduce uzul CSS (foilor de stil) pentru paginile de internet. Făcând modificări în CSS am putut obține efecte care îmi plac foarte mult (umbre, colțuri rotunjite- CSS3);
  • prin 2002 se foloseau deja Javascripul și diferite formulare iar userii puteau crea conținut;
  • anul 2008 este anul în care inetrnetul devine mobil. Azi exsită mutle pagini de internet care au și varianta de mobil;
  • prin 2010 deja eram obișnuiți cu internetul semnatic și cunoșteam ce este era web 2.0. Să nu uit de începutul erei HTML5 și aprobarea regulilor pentru CSS3. Cool.

Mult mai multe detalii găsești în infograficul de mai jos. Este incredibil cât de mult a evoluat internetul încât, în ziua de azi, să avem de-a face cu experiențe interactive la tot pasul. Via [Mashable].
istoria webdesignului