Categorii
Arhiva Optimism

Terje Sorgjerd – magul filmelor time-lapse

time-lapse-Terje-Sorgjerd-film
Terje Sorgjerd, fotograf din Norvegia, face filme time-lapse extraordinare!

Filmele time-lapse au frumusețea lor pentru că ne prezintă trecerea timpului într-un mod cât se poate de frumos, filmul având, de cele mai multe ori, o coloană sonoră pe măsură.

De cele mai multe ori când mă uit la asemenea filme bine făcute îmi permit câteva minute de relaxare. Deși pentru fiecare dintre aceste filme artistul a lucrat săptămâni sau luni întregi, cele câteva minute rezultate merită tot efortul.

Primul film, The Mountain, îți arată un cer incredibil de frumos. Cel mai bine poți vedea cerul în zonele fără nori și fără lumină în jur. Când ajungi la partea cu norii îți dai seama de ce sunt numiți oceanul de deasupra : pentru că fluiditatea lor, deși desfășurată cu o viteză foarte mică, este remarcabilă. Be amazed. Via [Johnnycat]

The Mountain from Terje Sorgjerd on Vimeo.

Un alt film interesant ne aduce în atenție Aurora Boreală, din nou. Oricât de multe asemena filme s-ar face nu cred că este cineva să se plictisească de ele. M-am uitat de multe ori la ele și nu pot decât să laud că oameni ca Terje Sorgjerd există, publică munca lor și noi ne putem bucura în mod gratuit de ea.

Să nu uităm că nu toate lucrurile de pa Pământ ni se cuvin și ar trebui să ne fie puse pe tavă. Sper că aceste două filme să ne facă să apreciem mai mult puterea lui ACUM. Happy face 😀 Via [Kuriositas].

The Aurora from Terje Sorgjerd on Vimeo.

5 răspunsuri la “Terje Sorgjerd – magul filmelor time-lapse”

Incredibil de frumoase … îmi doresc atât de mult să văd aurora boreală, nici nu știi. 🙂

superbe!!! eu trebuie sa imi fac licenta si am ales sa fac o telecomanda pentru time-lapse, dar asa ceva…. nu o sa reusesc veci… miscarea aparatului cu suport automat….

si in plus… ce obiective a avut… nici nu pot sa ma gandesc :)))

Eh, incetul cu incetul rezoolvi treaba 😀