Categorii
Arhiva Locuri pe net

Cum să faci webdesign ușor – II

webdesignerdepot-websituri-design-web

Ca să te ajute în munca ta de webdeisner nu poți apela la tot felul de website-uri. O listă am publicat ieri în acest articol.

Cei de la Webdesignerdepot sunt foarte harnici și ne bucură cu această listă completă. Azi voi mai trece în revistă alte site-uri notate de ei acolo.

Icontoucan – iconițe sociale ușor de descărcat

Când m-am ocupat de câte o instalare de WordPress aveam nevoie de iconițe sociale care să fie diferite față de cele cu care suntem cu toții obișnuiți. Am găsit destul de multe iconițe aici și aici.

Pe Icontoucan găsești multe alte iconițe pe care să le folosești pentru blogul tău. Cel mai bine este că ele sunt în format png, format ce folosește transparențele, integrând astfel imaginile foarte bine în context. Clic pe imaginea de mai jos pentru o plimbare prim cuțiuța de jucărele grafice.
icontoucan-iconite-sociale-webdesign

Copypastecharacter – când nu poți găsi simbolurile de care ai nevoie

Acest website te ajută să copiezi foarte repede caractere precum: ✄◊※¶@®°™è☝Ω√›☹☃✉✿ și să le pui în blogul tău și nu numai. Acum nu mai trebuie să te chinui cu tot felul de coduri HTML pentru caraterele corespunzătoare în ASCII. Clic, copy, paste, job done. I love technology. Clic pe imaginea de mai jos și joacă-te și tu.
capypastecharacter-website-webdesign

Page Speed – așa aflu de ce mi se încarcă greu site-ul

Mutle imagini pe pagina, multe fișiere CSS și javascript care ar trebui combinate, neprecizarea datei de expirare a unor resurse, neactivarea compesiei gzip și alte lucruri nesănătoase duc la o încărcare înceată a paginii de internet. Toate aceste lucruri le poți afla activând modulul Page Speed, oferit de către Google.

Eu l-am instalat pe Chrome și am văzut că am un scor foarte mic. Cu alte cuvinte, blogul mi se încarcă greu pentru că trebuie să fac optimizare. Eventual va trebui să reinstalez Wp-Minify, în primă fază. Data trecută, când am instalat Total Cache blogul mergea ca o căruță pe autostradă. Era o problemă de compatibilitate cu tema mea, Thesis. A trebuit să îl scot.

Ca să afli mai multe despre acest modul dă clic pe imaginea de mai jos și fii gata de viteză.
page-speed-google-optimizare-website

Amazon Cloud Drive – backup online gratuit

Dacă îți salvezi fișierele importante pe altă partiție în calculator, acela nu se numește backup. Aceea este pur și simplu o altă copie. Dacă PC-ul tău cel drag se duce pe apa sâmbetei, ce faci? De aceea eu mi-am făcut un cont la Dropbox și, dat fiind că am foarte multe date de stocat, cred că voi trece la Amazon Cloud Drive. Cu toate că 2GB sunt numai ok, mai ales când vine vorba de fișierele care au legătură cu blogul, foarte curând voi ajunge la limită.

Amazon îți oferă 5GB de spațiu gratuit și, dacă vrei mai mult spațiu, atunci trebuie să cumperi un album muzical. Eu zic că merită, pentru că vei primi încă 15GB de spațiu gratuit, pentru un an de zile. Cu alte cuvinte, cumpărând câte un album pe an, ți-ai asigurat protecția datelor importante. Cool. Vrei să încerci acest serviciu interesant de cloud-computing? Clic pe imaginea de mai jos.
amazon-cloud-drive-backup-online

Cât de utile ți se par aceste servicii gratuite? Știi și tu altele?