Categorii
Arhiva Infografice

Agențiile media moderne și viteza websiteurilor – infografice

Pentru mulți dintre cei care folosesc internetul zi de zi este tot mai clar că mass media clasică începe să piardă din importanță de la an la an. Să nu fiu înțeles greșit: scade, dar tot puternică rămâne.

Infograficul de mai jos prezintă în cifre clare următoarele fapte: vânzările datorate reclamelor online au crescut cu 10%, 4 din 5 companii din SUA folosesc mediile sociale pentru promovare iar 90% dintre marketeri urmăresc cu mare atenție statisticile legate de utilizatori și reacții. Pentru mai multe detalii urmărește infograficul de mai jos. Via [Mashable].
media-agencies-infografic

Infograficul de mai jos vorbește despre o problemă cu care m-am confruntat de atâtea ori: viteza de încărcare a blogului. Deși astfel de probleme nu au mai fost în ultima perioadă, mi-au dat mari bătăi de cap în urmă cu 2 luni. Dacă un website se încarcă în mai mult de 3 secunde risc să alung definitiv vizitatorii iar acest lucru este mai rău decât o lovitură peste cap.

Este interesant de văzut cum în 1995, când paginile de internet erau foarte simple, se făceau doar 2-3 apeluri către server pentru fiecare pagină. Azi se fac cel puțin 83 de apeluri către servere pentru că sunt mult mai multe elemente care colaborează la crearea unui conținut cât mai dinamic.

În imaginea de mai jos poți vedea că oamenii se așteaptă ca paginile de internet să se încarce la fel de repede și pe dispozitive mobile pe cum se întâmplă la desktopuri. Nu trebuie să uităm că fiecare dintre noi percepem puțin diferit timpii de încărcare ai paginilor. Ideea generală este: cu cât o pagină se încarcă mai greu, cu atât sunt mai mari șansele să piardă clienți și vizitatori. Via [Mashable].
site-speed-sm-infografic

4 răspunsuri la “Agențiile media moderne și viteza websiteurilor – infografice”

Vina pentru stadiul actual al presei scrise nu apartine mediului online, ci compromisruilor facute in devafoarea eticii. Din pacate, aceeasi atitudine gresita o regasim si in jurnalismul online. Noroc ca a aparut blogosfera 🙂

Creeaza disconfort si timpul prea mare pentru salvarea comentariilor.

Nu iti fie teama, dupa ce si blogosfera din Romania se va dezvolta mai bine se va petrece acelasi lucrusi pe aici, 🙁 , comprimisuri peste compromisuri. Macar aici poti zice ca blogarul isi asuma cele scrise.

Pai, sa facem si noi la fel. Sascriem si sa luam bani 😀