Categorii
Arhiva Optimism

Salvează o inimă

andreea neagu

De Andreea Neagu nu cred că știu mulți, dar sunt sigur că toți știm cum este să fii sănătos și să te poți bucura de o plimbare prin oraș și de un party cu prietenii. Deși nu se pune problema de party la vârsta ei de 12 ani, totuși problemele grave la inimă nu sunt un lucru ce suferă amânare.

Am aflat de ea de la Gabi care mi-a zis că situația nu este deloc roz, mai ales că trebuie să fie operată dincolo. Au fost atâtea cazuri de copii bolnavi despre care am scris și toți au avut nevoie de operații în alte țări. Citește și tu mai jos o scurtă declarație a mamei Andreei legată de boala fetei.

Între 25.000 şi 40.000 de euro are nevoie fiica mea pentru a putea duce o viaţă normală. Banii de care din păcate nu dispun. Dar nu ne dăm bătuţi. De fapt lupta, de abia începe.

Andreea are nevoie de aceşti bani până pe 23 mai, când este programată la operaţie în Germania.

Fiica mea suferă de DSV subaortic membranos operat, Stenoză infundibulară restantă severă (boala Fallot), regurgitare mitrala gr. I, regurgitare tricuspidiana gradul I, regurgitare aortica gr. I. Mai pe scurt, are o malformaţie cardiacă, care o impiedică să trăiască normal şi datorită agravării bolii îi pune în pericol viaţa.

Această afecţiune poate fi tratată, însă în România în acest moment, nivelul medicinei nu permite acest lucru din cauza colapsului din sistemul sanitar, datorită numărului mic de operaţii alocat de Ministerul Sănătăţii pentru intervenţiile chirugicale la copii, către institutul Inimii Cluj, care sunt în număr de 16 pentru anul 2011, în condiţiile în care în Romania se nasc aproximativ 1000 de copii anual cu malformaţii cardiace. Listele de asteptare sunt extrem de lungi şi copiii sunt amânaţi până când starea lor se deteriorează semnificativ, unii dintre copilaşi mor aşteptând o şansă la viaţă. Speranţa însă vine din Germania, tot de la un medic român. Reputatul domn doctor Eugen Săndica de la Spitalul din Bad Oeynhause, Germania este specializat exact în tipul acesta de afecţiune, de care şi suferă şi Andreea.

Despre cazul Andreei au scris și cei dela Brașovul tău și sper că se vor alătura și alții campaniei de într-ajutorare. Este cât se poate de descurajant să vezi atâtea cazuri de copii și oameni bolnavi care ar fi putut fi ajutați de spitalele din România și totuși sunt lăsați la mila sorții.

Ca să afli cum poți ajuta intră aici. Pe viitor vor fi și alte metode prin care vei putea face donații. Poți renunța la o bere sau o cafea și vei ajuta cu un amar de bani care, venind de la mulți, va conta enorm.

Dacă ai blog și te lasă inima poți scrie și tu despre cazul ei. Orice fel de ajutor este binevenit. Și am o întrebare: dacă te îmbolnăvești, ai curaj să mergi la doctorii de la noi să te opereze? Întreb pentru că o cunoștintă de-a mea a fost aproape de a ieși mai bolnavă din spital pentru că nu dăduse suficientă mită la anestezistă. Urât, zic, urât.

Dau acest articol și întrebarea de final ca și leapsă pentru: Mortu, Tudor, Mnealui, Anca și Pioneza dintre fese. Nu uitați să pomeniți de cazul Andreei!

Și, ca să fiu zen, am un mic cadou pentru comentatorii acestui blog: am îndepărtat atributul nofollow, așa că pot spune că am intrat în grupa blogurilor DoFollow. Să fie de bine pentru toți.