Categorii
Arhiva Optimism

Time-lapse și stop motion în acțiune

time-lapse-cassini

Ambele tipuri de filme sunt create dintr-o înșiruire de poze luate pe timp îndelungat (sau mai scurt). Diferența dintre cele două este tema filmului. Filmele time-lapse îți arată trecerea timpului, uneori zile sau chiar luni întregi.

La filmele stop motion accentul este pus pe crearea iluziei mișcării prin fotografierea sau filmarea pentru un timp scurt, oprirea filmării, mutarea pieselor și a peisajului și apoi reînceperea filmării. Acest ciclu este folosit până se obține filmul final, uneori chiar și după câteva săptămâni de efort.

Filmul de mai jos a fost făcut de Stephen Van Vuuren, fotograf, muzician, creator de filme și animații. Folosindu-se de poze luate de sonda interplanetară (ce îmi place cum sună) Cassini o obținut animația de mai jos.

Cassini gravitează în jurul planetei Saturn și trimite poze HD pe Pământ. Unele poze sunt chiar foarte reușite. Probabil ca în vreo 50 de ani vom avea turism pe Marte. Cine știe? Eu chiar aș vrea să fie așa. Via [Presurfer].

5.6k Saturn Cassini Photographic Animation from stephen v2 on Vimeo.

Îți place șahul? Dacă ar fi ca în filmul de mai jos sigur jocul acesta ar avea mai mulți fani. Îmi plac cuceririle de terenuri și cum sunt ele făcute. Cu toate că știi că nebunul ia pionul nu poți să nu speri ca pionul respectiv să nu lupte pentru poziția sa. Ca și în viață, uneori pierzi, oricât de nedrept ar fi.

Filmul de mai jos a fost creat de către Riccardo Crocetta și are ca și coloană sonoră melodia „In the Hall of the Mountain King” de Edward Grieg. Aventură plăcută! Via [Geekaresexy].

[ANUNȚ] Nu uita că acest blog participă la concursul de popularitate RoblogFest. Dacă vrei să mă susții te invit să mă votezi dând clic aici (valabil până pe 23-03-2011). La fel, susține și stilmasculin.ro pentru superblogul lui de fashion dând clic aici. Va trebui să ai un cont făcut pentru a vota, din păcate. Mulțumesc!

2 răspunsuri la “Time-lapse și stop motion în acțiune”

De cand tot pun aici asemeena minunatii parca tare as vrea sa ma pun s afac si eu. Tot trebuie sa fac si eu odata ceva in genul 😀