Categorii
Arhiva Optimism

Prea mult internet! Vreau aer.

sevraj-internet

Ce se întâmplă când mai mulți oameni îți zic același lucru? Toți greșesc, asta e clar. Ei bine, nu este așa, mai ales când vine vorba de stat toată ziua cu capul în calculator și pe internet.

În ultima perioadă am început să iau pauze mai dese pentru că nu mai ajung să mă înțeleg cu viața sănătoasă.

Și, cum altfel să scriu despre eliberarea de internet dacă nu printr-o leapsă primită de la Chinezu? El povestea despre jocuri faine pe care să le joci cu prietenii, în genul Small World iar eu am replicat în comentarii că nu știu de astea. 😀 Mai exact, jocurile mele preferate, gamer fiind, sunt shooterele, pline de împușcături, explozii și alte asemena minunății.

Dar toate trebuie să aibă un punct de oprire. Ce fac ca să mă țin departe de internet, măcar câteva ore? Până la urmă este o problemă de voință și de priorități. La o vreme aveam readerul plin cu știri pe care nu reușeam să le citesc oricât era ziua de lungă. Acum am mai tăiat din ele și simt cum câștig timp.

Ca să îmi mai limpezesc capul și gândurile am câteva activități programate în fiecare săptămână. Zilnic merg la câte o plimbare pe jos, obligat sau nu de împrejurări, cu treburi sau nu, ca să mai iau aer curat. Face bine și ajută și la creativitate. Unele idei de articole mi-au venit în timp ce făceam plimbări.

Apoi, ies cu prietenii la câte o bere, mai povestim „noutățile”, ne contrăm și ne simțim bine. Destul de des avem duminica programat un fotbal cu echipa Brașovului care a jucat la #canyonsportmeet. Toți baieți faini, de prin online și cu chef de viață.

Și, să nu uit activitatea care are loc de cinste în programul săptămânal: înotul. De fapt, înot și saună la sfârșit de săptămână. Nu este chiar scump, pentru 12 lei pe oră zic că merită. Să pun exercițiile fizice pe care le fac acasă sau party-urile care mai apar din când în când? No, că le-am pomenit și pe ele.

Tu ce faci să te eliberezi de internet, măcar pentru scurt timp? Trimit leapșa mai departe către Mortu, Pioneza din fese și Daniel.

20 de răspunsuri la “Prea mult internet! Vreau aer.”

Intr-adevar, e o problema de vointa 🙂 Vointa multa…
Ce fac ca sa stau departe de Internet… aerobic, lucrez/invat pentru scoala/concursuri, ma uit la un film, IES din casa 🙂 mai ales ca a venit vremea frumoasa :X
Bravo tie ca faci miscare! :)>-
Mi-e dor de o vacanta in care sa stau 100% departe de Internet :))

Ah, eu nu as putea sta prea mult fara internet. Si vine vara, am planuri de calatorii in aer liber. Trebuie.

[…] Manuel (că el mi-a pus în cîrcă această temă de discuţie) se întreabă cam cum procedez ca să evadez din internet. La mine e mai simplu, forbalistul de numai doi anişori are energie cît tot internetul la un loc iar firma mea trebuie să mergă cumva deci… nu cred că e loc de întors. Aştept să vină căldura să-mi încalţ rolele şi să mai fac ceva mişcare că mi-au înţepenit ciolanele iar mai apoi să pot ieşi la pădure, iarbă verde, undeva în natură că nu mai pot respira între betoanele de-acasă. […]

[…] meu March 10th, 2011 | Author: Mortu Am primit aceasta leapsa de la Manucl Cheta si am de gand sa dezvolt si eu putin subiectul. Tema este “Ce fac ca sa ma eliberez de […]

Citesc sau mai framant niste margelute.
Sau mai fac si niscaiva trebuiri pe la birou. Dar doar din cand in cand! 😀

Cititul in forma clasica imi lipseste !

Mai, nu ar fi rau. Cand si cum ?

Am avut sansa sa ma nasc mai demult , pe vremea cand Internetul nu exista . Apoi am participat la creerea lui , acum sufar ca nu ma mai pot debarasa de el . Nu ma pot plange , in definitiv , am cautat-o …
(http://wp.me/p1fsSN-7U)

Eu sunt din generatia X. bine ca ai scris la tine despre generatii, asa mai invata omul cate ceva 😀

Am uitat sa respir, aici ai dreptate 😀

Incerc, cu dedicare, sa stau cat mai departe de calculatorul care e un maaaaaaare hot de timp, in defavoarea altor activitati – lectura, plimbarile, copiii si nu numai!
Asa ca scriu mai rar pe blog, dar dansez tango, salsa, merengue de doua ori pe saptamana. Comentez mai rar, dar stau de vorba cu baietii mei, a caror adolescenta nu se va mai intoarce, daca azi o pierd. Am triat blogurile pe care le citeam in vara, preferand sa citesc o carte sau sa vedem cu totii un film. Si ma mai si plimb prin alte tari… 🙂

Foarte bine ca faci plimbari. La mine aproape ca a devenit dependenta. Daca stiu ca am primit mailuri trebuie neaprat sa le citesc. I want to break free. Dar inca nu este asa de grev :))

mersi de leapsa Manuel, am preluat-o cu mandrie 🙂
detalii pe …. mine =))

Da, la un mort gasesti tot ce trebuie :))

Mă bucur că ai luat decizia asta 🙂 Cu timpul, nu vei regreta.