Categorii
Arhiva Optimism

Un martie frumos cu filme stop-motion

Nu este un secret faptul că îmi plac tot felul de animații și de filme, mai ales cele create într-un mod original. Mă impresionează mai ales munca depusă. De exemplu, în filmele stop motion, pentru fiecare cadru trebuie oprită filmarea, modificate pozițiile elementeleor și apoi pornită filmarea. Procesul se repetă până avem un film de toată frumusețea.

Azi avem trei filme stop motion, fiecare original în felul său.

Sunny side up

Acest film, creat de către Rocket Science Animation (din Gurguan, India), îl are ca protagonist pe Mr Bhurjee, care este foarte speriat de zbor. După o întreagă aventură nu va avea un final fericit, dar nu în modul în care am crede la început.

Nu îmi place că Hitler este personificat în tot felul de filme și animații din lumea internetului, dar măcar aici este comică asocierea. Via [Kuriositas].

Sunny Side Up from Rocket Science Animation on Vimeo.

Animație cu lumânări

Aici avem de-a face cu crearea unei animații stop motion în care lumânările par a se deplasa. De fapt, ele nu se deplasează ci sunt aprinse pe rând. Toată filmarea s-a făcut pe o perioadă de mai bine de două săptămâni. Asta da determinare. Via [Presurfer].

Automobil care se asamblează singur

Dacă știi cum să filmezi, poți obține efecte foarte interesenate chiar și cu un telefon mobil. La un moment dat reușisem să obțin un filmuleț în care paharul de bere se mișca singur pe masă. Prietenii nu au crezut că nu am folosit magneți sau altceva în genul acesta.

În filmarea de mai jos s-a folosit binecunoscuttul principiu al filmării stop motion. Interesant cum se aproprie de mișcări fluide modul în care automobilul se asamblează. Vizionare plăcută. Via [Neatorama].

12 răspunsuri la “Un martie frumos cu filme stop-motion”

Foarte tare filmulețele … nici nu mă pot decide care mi-a plăcut mai mult 🙂

Cel cu lumanarile a fost foarte tare 😀

Asta pentru ca se vede ca au pus suflet 😀

Lucreaza oamenii astia de nu iti vine sa crezi 😀

Cred că ultimul film este complet. În afară de faptul că producătorul e un mare mecanic este şi un mare realizator de film. Jos pălăria pentru el!

Iti trebuie rabdare pentru filmele astea, dar cred ca fac si eu unul micut pe cand voi avea camera de filmat. De mult timp vreau sa fac asta 😀

Mie mi-a placut lectia din primul film: „de ce ti-e frica, nu scapi” Asa ca e cazul sa nu-ti fie frica de nimic! Sau poate „n-aduce anul ce-aduce ceasul”?… 😉

Da, mai ales daca esti un ou fragil :))) Bineinteles ca fiecare dintre aceste filmulete au partea lor de morala 😀 Important este ca, pe langa faptul ca ne creeaza o stare de bine, ne mai si vorbesc despre viata. Abia astept sa public urmatoarea selectie de animatii si filme 😀

Hitler-egg-ul ala e totaaaal =))))
Wow! Cata rabdare trebuie sa fi avut cei care au realizat filmuletul cu lumanarile..
Chiar interesant cum fiecare piesal curge si se aseaza la locul sau 🙂

Da, imi place cum se termina aventura oului hitler :))