Categorii
Arhiva Optimism

Țeapă la drumul mare: 0786 385 862 oferă 20 000 de euro

teapa-bani-prin-sms-0786385862.jpg

Așa cum arată și în imaginea din stânga, ajungi să te spânzuri singur dacă dai curs unor mesaje primite pe telefon în care ai fost anunțat că ai câștigat 20 000 euro la un concurs la care nu ai participat.

Destul de multe țepe se întâmplă prin mesaje sms primite de la numere obscure. Din păcate, sunt destui oameni creduli care cad în această capcană și încep să ia legătura cu așa-zișii „oficiali” care dau premii cu nemiluita.

Am primit azi un mesaj de la numărul 0786 385 862 care sună așa :

FELICITARI. Cosmote v-a desemnat, castigatorul marelui PREMIU DE 20 000 €. Pentru detalii, contactati operatorul INFO-LINE: 0768.402.581.COSMOTE/PREMII

Știi ce am făcut? Nimic. Nu am timis mesaj nici măcar să le zic ceva drag de mama lor. Nu merită să consum câțiva cenți pe ei, dar merită să fac cunoscută țeapa lumii întregi. Asemenea indivizi ar merita tratați ca în Pakistan, dar nu neapărat omorâți, să iasă doar cu oasele rupte din întâmplarea asta.

Cum se petrec lucrurile?

Ești anunțat că ai căștigat un premiu la un concurs la care nu ai participat. Te bucuri că ți-a surâs soarele, dar nu știi că iadul de acolo începe. Nu ții cont că nu știi numărul și începi să trimiți ca ultimul idiot mesaje cu toate detaliile tale. Doamne ce fericire!

Te anunță apoi că trebuie să dai niște bani să intri în posesia premiului sau să îți oferi pe tavă datele personale, inclusiv cele de la bancă. Umil și mândru de isprava ta uluitoare de mare premiant îi dai totul. Distracția nu se termină aici: ești sunat că mai trebuie să dai bani sau trebuie să dai bani mulți pentru a pune mâna pe acel premiu.

Nu pot vorbi prea diplomat când vine vorba de aceste mizerii de oameni care își bat joc de cei creduli. În cele mai multe cazuri, până să îți dai seama că ești păcălit, e deja târziu și nu mai poți da de indivizi. Uneori îți dai și ultimii bani, cum am mai văzut la TV, și ai fericita ocazie de a te alege cu nervi, supărare și o gaură sănătoasă în buget.

Bravo, tocmai ai intrat în mândra lume a prostiei. Și, în acest caz, prostia doare. Ignorața este cel mai mare dușman al nostru, al tuturora.

Ce ar fi de făcut?

În primul rând fii cât se poate de sceptic, atunci când este vorba de mesaje primite de la necunoscuți. La fel ca pe Facebook sau Messenger, dacă nu îl cunoști, de ce ai accepta să îl treci în lista ta de amici? Nu ai ce discuta cu un necunoscut. Nu ți-a zis mama să nu iei dulciuri de la necunoscuți?

În al doilea rând, cât de netot poți fii să crezi că ai câștigat un premiu la un concurs la care NU AI PARTICIPAT? Din câte știu, oamenii participă destul de rar la concursuri și ar trebui să știe dacă și ce fel de premii se pot lua. Cum afli asta? Citești întreg regulamentul concursului, mai ales partea în care îți spune modalitatea prin care vei fi anunțat și cum ți se va oferi premiul.

În al treilea rând sună la Cosmote să vezi dacă există un așa concurs. Tocmai am sunat și m-au anunțat că nu există concurs cu premii de 20 000 €. Pentru acest lucru am sunat la 1234 (sunt și eu pe Cosmote) și am ales: 1 (limba română) – 1 (credit) – 0 (relații clienți).

Operatorul mi-a zis că, în cazul unei fraude, trebuie să merg să le arăt mesajul la un centru Cosmote și să competez o cerere pentru a bloca acele numere. Asta voi face imediat ce ies din casă, în câteva minute. A zis că vor fi blocate în timp foarte scurt, nu am ținut minte cât, dar că trebuie neapărat să fac acea cerere, prin telefon nu se poate face acest demers.

Și, în ultimul rând, subscriu la ce a zis Arhi de curând că este bine ca acele cartele PrePay să se dea doar cu buletinul. Salut o asemnea inițiativă pentru că așa e mai ușor să dai de mizeriile astea de escroci care își bat joc de oameni cinstiți.

Supărat nevoie mare mă duc direct la un centru Cosmote. Așa că, nu fă prostia să pici în plasă și ține minte ce am scris aici. Dacă ai citit ce am scris și tot ai luat țeapă, atunci îți zic din toată inima că îți meriți soarta. Be safe.
****
[UPDATE-10.03.2011] Iată ce răspuns mi-au trimis cei de la Cosmote în urma sesizării.

Stimate Domn Cheta Manuel,

Urmare a tentativelor de fraudă prin diverse mijloace de comunicare, inclusiv prin mesaje scrise sau apeluri telefonice, S.C. COSMOTE ROMANIAN MOBILE TELECOMMUNICATIONS S.A. („COSMOTE”) a iniţiat în rândul utilizatorilor săi o campanie de informare, atât prin intermediul site-ului propriu cât şi prin transmiterea de mesaje scrise. Scopul acestei campanii este de a preveni si întâmpina astfel de acţiuni prin care persoane neautorizate, care nu reprezintă interesele COSMOTE urmăresc inducerea în eroare a utilizatorilor COSMOTE şi obţinerea de câştiguri ilicite.

Întrucât COSMOTE nu solicită niciodată clienţilor săi prin mesaje scrise, apeluri telefonice sau prin oricare alte modalităţi, informaţii referitoare la coduri de reîncărcare sau numere de conturi bancare şi nici nu solicită plata urgentă a unor alte sume de bani decât cele datorate în conformitate cu contractul de abonament sau în conformitate cu regulamentul loteriilor promoţionale organizate de Cosmote, în vederea intrării în posesia unor premii puse în joc prin eventuale promoţii COSMOTE, COSMOTE vă îndeamnă:

· Să nu furnizaţi niciodată către persoane necunoscute sau chiar către persoane care se recomandă a fi angajaţi COSMOTE, informaţii de natură confidenţială (parole personale de acces la contul de abonat; conturi bancare; coduri de reîncărcare pentru cartele preplătite; etc);
· Să nu daţi curs niciodată solicitărilor exprese de a achiziţiona diverse cartele reîncărcabile şi de a comunica codurile acestora de reîncărcare în scopul de a primi diverse premii sau bonusuri/ facilităţi;
· Să nu răspundeţi solicitărilor de a efectua plata urgentă a unor sume de bani pentru a intra în posesia unor premii câştigate în urma aşa – ziselor campanii organizate de COSMOTE sau de terţe părţi.
· Să nu daţi curs solicitărilor exprese de a tasta pe aparatul telefonic diverse coduri pentru a beneficia de anumite oferte.

Mai mult, vă aducem la cunoştinţă că toate apelurile şi SMS-urile oficiale prin care Cosmote se adresează utilizatorilor săi sunt iniţiate doar de pe numarul de telefon 0766121234 pentru apelurile telefonice, şi respectiv 1234 sau „COSMOTE” pentru SMS-uri.

Totodată, vă comunicăm pe aceasta cale, faptul că puteţi găsi detalii cu privire la campaniile şi promoţiile lansate de COSMOTE pe www.cosmote.ro, în magazinele Cosmote sau ale partenerilor noştri, precum şi sunând gratuit de pe telefonul mobil la numarul 1234 (apelabil din reţeaua Cosmote), sau (021)404.1234 si 0766.12.1234 (apelabil din orice reţea) – apeluri cu tarif normal.

Cu privire la sesizarea dumneavoastră, vă recomandăm să vă adresa ţi organelor de politie, urmând ca S.C. COSMOTE ROMANIAN MOBILE TELECOMMUNICATION S.A. să pună la dispoziţia acestora informaţiile şi documentele solicitate şi disponibile în evidenţele noastre.

Vă mulţumim pentru înţelegere si vă stăm la dispoziţie pentru orice detalii suplimentare.

Cu consideratie,

Departamentul Credit Control si Asigurare Venituri

Biroul de Prevenire Frauda

S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A.

Așa că, să luăm aminte și să ne păzim de oamenii ăștia de nimic.

Sursa foto.

13 răspunsuri la “Țeapă la drumul mare: 0786 385 862 oferă 20 000 de euro”

Da, dar e bine sa stie oamenii ce au de facut. Tocmai asta e ideea. Stiu ca e greu, dar poate ajugne cineva de citeste si nu ia teapa. Asa ca, hai cu blocatul 😀

E plin de tepari ! Astia nu stiu altceva decat sa pacaleasca oamenii. N-au muncit in viata lor. Niste jegosi care ar trebui impuscati !

Yep, asa zic si eu. La puscarie cu ei. Am fost la cosmote si am vorbit sa le inchida numerele astea doua. am facut o reclamatie scrisa si ma anunta prin mail cand au facut treaba 😀

Am intalnit si eu specimene de genul si eu am reclamat la relatii clienti insa nu m-a trimis intr-un punct de prezenta ci a luat numarul direct si a zis ca va face verificari. Mentiunea e ca eu sunt pe abonament si modul in care se ajuge sa vorbesti cu ei e 1234 , apesi 1 , apesi 4 apoi apesi 0.

Enervanti mai sunt si aia care suna pe orange de obicei, sa iti zici CNP-ul si daca bagi un cod castigi nush ce. Codul = transfer credit 🙂 Daca cadeti in plasa lor, voi sunteti singurii fraieri 😀

Bine ca ai facut completarea asta. Pai, presupun ca tot la agentie trebuie mers si scrisa o reclamatie.

pai nu ar fi exclus ca aia care trimit mesajele sa fie chiar din Pakistan!

Indiferent, tot le vor inchide numarul cei de la Cosmote 😀

Succes, dar virgula e pusa oarecum gresit :))

1. Niciodata nu o sa castigi la ceva ce nu te-ai inscris.
2. Daca chiar ai castigat 20.000 de ce trebuie sa dai tu bani sa intri in posesia lor? Iti iau 100euro din aia 20mii pentru alte costuri si toata lumea e fericita. 😉

Da, dar vezi ca sunt estui care pica in capcana. Lacomia si prostia merg bine impreuna pentru crearea victimei perfecte 😀

atentie si la teparii din bacau caraza dan constantin si lehadus gheorghita din bacau
Caraza dan constantin din bacau
(danutz_dtz19) 22 de ani si lehadus gheorghita ZIS GEO tot din bacau 38
de ani sunt priceputi in toate ,sub umbrela sc carazaconstruct din galati
si sc mega bloc medgidia se s-au pus pe capatuiala, din munca altora.
ajutati de complici ,acestia pun la cale fraude de mii de euro. atentie
la firmele escrocilor sc carazaconstruct din galati si sc mega bloc din
medgidia SC AUTOTRANS SERVICE MIRCEA VODA SC GELAR SRL BACAU ,SC COS AND
CONSTRUCT SRL MIRCEA VODA , acompaniaza cincu daniel ,BOHAN IULIAN
,DIACONESCU MARINEL SI DIACONESCU NICOLAE DIN MIRCEA VODA ,. lehadus
gheorghita din bacau str infratirii 58 este atat de marsav incat si-a
escrocat pana si prietenii apropiati cu sume importante de bani . caraza
dan constantin este indeaproape sustinut de tatal sau caraza teofil din
bacau str marasesti 159/a/37 ,cel care ar fi trebuit sa fie primul in a
lua atitudine impotriva acestor comportamente infractionale ,rusine
caraza teofil !!!,aleasa educatie. aduceti banii furati!!!