Categorii
Arhiva Prezentari

Tunelul Saint Gothard

tunelul-saint-gothard

Dacă este vreun motiv bun pentru care să mulțumesc, atunci acela este faptul că pot primi prezentări de la prieteni pe care apoi să le pun aici. Știu că a trecut ceva vreme de când nu și-au mai arătat prezentările nasul pe aici dar azi te poți bucura cu mine de prezentarea Tunelului Saint Gothard.

Din prezentarea de mai jos aflăm că cel mai mare tunel din lume va fi dat în funcțiune în 2013. Mi s-a părut interesant faptul că munții prin care trece tunelul (Alpii) se deplasează cu 1 mm pe an. Cum excavările se fac din capete opuse cele două tuneluri trebuie să se întâlnească în puncte exacte. Totul este calculat la centimetru.

Te invit să vezi și ce alte ciudățenii mai poți afla din prezentarea de mai jos. Pentru a descărca varianta originală (care are și sunet) dă clic aici. Muțlumesc R. Ionel.

4 răspunsuri la “Tunelul Saint Gothard”

mare lucru daca il vor termina in 2013. Deja termenul de finalizare a fost aminat de citeva ori. In orice caz, va fi mult mai bine cind vor fi galerii separate pentru fiecare sens de mers spre deosebire de acum cind este numai o banda pe sens. Motiv pentru care au si fost accidente destul de teribile …

Astia sigur nu se lasa. Nu e Romania sa isi bata joc asa de mult de lucrari si sa nu faca treaba cum trebuie 😀

Da, impresionant. Uite oameni care daca isi pun ceva in cap fac. Noi in 20 de ani nu am fost in stare sa finalizam o banala autostrada intre Bucuresti si Constanta.