Categorii
Arhiva Infografice

Firmele mici în social media și Foursquare în cifre – infografice

Ca să ne facem o idee voi formula concluzia încă de la începutul articolului: din ce în ce mai multe afaceri și actiuni ale noastre devin mai sociale, mai interconectate ca niciodată. Dovadă faptul că butonul de Like, care a avut un succes enorm de la implementarea lui acum un an, a preluat și funția de Share în acelasi timp.

Creat de către Alexis Lamster, de la Postling, infograficul de mai jos a fost făcut în urma analizării a peste 20 000 de firme care au cont la firma mai inainte menționată. Acesta le-a spus celor de la Mashable că au vrut să vadă implicarea fimelor mici în rețelele sociale.

Așa cum era de așteptat rețelele sociale cele mai influente sunt Facebook și Twitter, Facebook având prioritate în ceea ce privește crearea de profile multiple pentru companii. Nici nu este de mirare, mai ales că paginile pentru fani (Fan pages) sunt destul de ușor de pus la punct și pot fi create legături cu websiturile prin folosirea Like Box (cum este cel din dreapta).

Un lucru interesant de văzut din infograficul de mai jos este acela că, dacă o companie creează zilnic actualizări, va avea o implicare mai mare din partea cititorilor decât în cazul celor care fac update doar o dată pe săpămână. La fel, oamenii preferă mai mult brandurile, decât conturile personale. Mai multe detalii interesante în infografic. Via [Mashable].
Infographic

În infograficul de mai jos avem câteva informații interesante despre Foursquare, websit care îți permite să faci checkin virtual și să îți notezi o listă cu locuri de vizitat. Ba chiar poți face și recomandări privitoare la locurile pe care le vizitezi.

Se pare că SUA și Europa sunt cele mai active la folosirea acestui serviciu de check-in virtual. Nu mai puțin de 381 de milioane de oameni și-au făcut astfel întrările virtuale iar pe 22 octombrie 2010, s-a făcut chiar și un check-in în spațiu, pe Statia Spațială Internațională. Cu peste 6 milioane de utilizatori Foursquare a cunoscut o creștere de 3400% în anul 2010.

Le urez succes în continuare pentru că și eu folosesc acest serviciu, rar ce-i drept, dar tot am cont. Alte informații în imaginea de mai jos. Via [Mashable].
foursquare-2010