Categorii
Arhiva Infografice

Istoria calculatoarelor, WordPress și mărimea internetului – infografice

De data aceasta ne putem bucura de trei infografice de toată frumusețea. Ca de fiecare dată, infograficele de mai jos îți vor arăta unele lucruri mai puțin cunoscute. Mulțimea de ore investite în culegerea datelor și aranjarea lor într-un format grafic frumos ne aduc în atenție că informația este o unealtă a zilelor noastre.

Din cele trei infografice nu puteam să nu pun pe primul loc calculatoarele, aceste jucării moderne pe care sunt în stare să dau mulți bani. Din cele de mai jos aflu că zborul către Lună, din 1969, a fost asistat de un calculator făcut în 1948. Primul calculator a fost inventat în 1939.

Să știi că nici românii nu sunt mai prejos. Primul calculator românesc a fost inventat în 1964 de Victor Toma, ajutat fiind de conducerea Institutului de Fizică Atomică și de prof. Tudor Tănăsescu, fondatorul școlii romănești de electronică. Mai multe detalii afli de aici. În grila de mai jos poți vedea că, după 1983, îți arată în stânga și variantele de Windows și Mac OS, care corespundeau vremii. Via [Testking].
history-of-computers

Pentru cei mai mulți dintre noi, o temă wordpress este sinonimă cu ritualuri voodoo. Din imaginea de mai jos poți afla și tu despre ce este vorba. De ce ne-ar interesa acest lucru? Pentru că, mai devreme sau mai târziu, tot ajungem să folosim diferite linii de coduri și să știm măcar ce zone vor fi afectate de modificări. Privitor la editarea temei poți citi un scurt tutorial făcut de Costin.

Așa cum ne-au obișnuit cei de la WordPress, o temă este compusă din: header, conținut, bara de meniu, barele laterale și footerul. Plus că se poate înbunătăți activitatea prin activarea de pluginuri. Așa cum mulți știu, sunt fan WordPress. Via [Yoast].
anatomy-wordpress-yoast

Statisticile de jos sunt cât se poate de interesante. Nici nu îți vine a crede că sunt 255 milioane de websituri, din care 152 de milioane de bloguri. La fel, 36 de miliarde de poze sunt încărcate anual pe Facebook. Nu știu ce părere ai, dar eu sunt sigur că toate aceste cifre sunt enorme și arată nivelul de dezvoltare al tehnologiilor internetului. Se poate, aș adăuga eu. Se poate și mai bine. Via [Mashable].
State_of_the_Internet_2010

8 răspunsuri la “Istoria calculatoarelor, WordPress și mărimea internetului – infografice”

Tweets that mention Istoria calculatoarelor, WordPress și mărimea internetului – infografice — Obisnuit.eu -- Topsy.comspune:

[…] This post was mentioned on Twitter by Cheta Manuel, Cheta Manuel. Cheta Manuel said: #peblog Istoria calculatoarelor, WordPress și mărimea internetului – infografice http://goo.gl/fb/qoUvk […]

E ca o pilula de cultura generala si informatie, dar foarte concentrata:D

Sa nu-ti vina sa crezi… HP a inceput totul :))).
PS: eu lucrez la HP.
Interesant ca in ’84-’85 toate echipamentele au fost programate manual…
M-am uitat si eu rapid acum pe un site cu infografice, si sunt foarte tari. Poti afla toata istoria unui subiect facand decat scrool.

Ei, sunt multe lucruri pe care nu le stim. Presupun ca e fain la HP, eu as lucra la Google 😀

Sa vezi si la celelalte articole despre inforgrafice. Informatie pe saturate 😀

Vine sfârșitul computerelor așa cum le știm noi | Manuel Chețaspune:

[…] de mai jos vorbește despre evoluția calculatoarelor într-o altă manieră decât primul infografic pe tema aceasta pus pe blogul meu pentru că este orientat către viitorul […]