Categorii
Arhiva Optimism

O săptămână animată

saptamana-animata

Săptămâna aceata se anunță mai animată ca ultimele câteva săptămâni pentru mai multi dintre cei pe care îi cunosc, dar și pentru mine. Sunt perioade de calm, dar vin și zilele în care pur și simplu nu știi pe unde să scoți cămașa.

Dată fiind situația aceasta am selectat trei animații care, sper eu, te vor opri puțin în loc și te vor provoca la o scurtă meditare.

Drop out

Animație realizată de Motiphe, echipă formată din Katja Flachberger, Florian Juri, Sven Skoczylas și Rafael Mayrhofer, Drop out prezintă lupta individului pentru o conștiintă proprie.

Într-o lume în care toți trebuie să fie la fel, în care oamenii sunt aleși pe baza celor mai bune gene, cei care nu se conformează sunt excluși din societate. Imaginile sunt ceva mai dure decât te-ai aștepta, dar astfel răsare întrebarea: cât de mult ne supunem spiritului de turmă? Via [Kuriositas].

Drop Out from motiphe on Vimeo.

The Cat Piano – narat de către Nick Cave

The People’s Republic of Animation (vimeo și websit) a realizat mai multe animații și sunt destul de bine cunoscuți pe afară. Cat Piano este o animație scurtă care prezintă Orașul Pisicilor, cu tumultul de rigoare, oraș din care ajung să fie răpite (pe drept cuvânt pentru că suntem în lumea pisicilor) toate pisicile cântărețe.

Un motan scriitor preia situația în mâini și eliberează pisicile prinse în Pianul de Pisici, un instrument deloc plăcut. Modul în care Nick Cave narează este captivant și ține loc efectelor vizuale reduse. Nu pot zice decât că este o animație extraordinară, mai ales că a fost realizată intergal în Adobe Photoshop. Trupa, care își are sediul în Austria, își merită toate laudele. Via [Kuriositas].

The Cat Piano from PRA on Vimeo.

Day & night – Zi și noapte

La final am lăsat o animație puțin mai veche, dar cât se poate de simpatică. Este vorba de personificarea zilei și a nopții în două personaje cu stpri emoționale prezente în fiecare om. Dacă ziua este supărată, atunci încep să apară nori pe cer. Dacă noapte este fericită, atunci vei avea un cer senin.

Cum lucrurile acestea nu pot fi înțelese decât dacă le vezi te invit să urmărești filmul de mai jos. Cum ziua și noaptea nu se înțeleg prea bine împăcarea este dulce. Animația a fost realizată de Pixar avându-l ca director de producție pe Teddy Newton. Via [Presurfer].

Video – Day And Night – Pixar

6 răspunsuri la “O săptămână animată”

Ultima mi-a placut chiar foarte mult.

Analogia e valabila pentru cei mai multi dintre noi. Dar, sunt tot fanul; ultimei animatii. 😀

Ala cu robotzi e intereesant, comic, dar putin cam deplasat pentru blogul meu. Il urmaresc, dar nu il pun pe blog 😀