Categorii
Arhiva Infografice

Importanța culorilor și anatomia infograficelor

Ca și în lumea animalelor, culorile au o importanță foarte mare în viața noastră și ne influențează comportamentul. Luăm produse care au ambalaj frumos, conținutul video de pe acest blog atrage cel mai mult iar dacă mergem la o întâlnire de afaceri culorile cravatei vorbesc de la sine.

Beinînțeles că, pe lângă culori, mai contează și textura, dar aceasta este altă poveste. În primul infografic poți vedea la ce sunt cel mai des folosite anumite culori și ce semnifică. Culorile care îți plac vorbesc puțin despre personalitatea ta. În genere, îmi plac albastrul și verdele. Ceea ce înseamnă că îmi place să inspir încredere, siguranță (am lucrat în domeniu 😀 ) și stabilitate.

În ceea ce privește alte culori: roșul este folosit pentru reprezentarea forței și a pasiunii iar culoarea maro inspiră experiență și confort. Pentru mai multe detalii te invit să urmărești infograficul de mai jos crae a fost făcut cu mare grijă de către TestKing. Trebuie să spun că am primit mailul de la ei și îmi prezenta acest infografic. Bineînțeles că nu l-am putut ignora. Munca lor este de lăudat așa că voi mai pune aici infografice de la ei.
color-info

Mai jos avem anatomia unui infografic și o definiție scurtă a acestuia. Giacomo mă întrebase cum se face un infografic. M-am mai informat și am văzut că e destul de simplu dacă știi ce fel de obiecte, forme și culori vei folosi: în principal ai nevoie de un editor de imagini, cum este CorelDrraw (trebuie să las Gimp în urmă pentru acesta), o cantitate nebunească de date (99% irelevante subiectului infograficului în cauză) și mult timp.

Infograficul următor ne arată cum putem crea impresia importanței unor date care, altfel, ar părea irelevante. Dacă faci un grafic interesant (pie-chart sau bare înclinate) ai șanse mai mari să trezești interesul oamenilor. La fel, un text „nesimțit” de mare atrage atenția și poate fi luat de bun, chiar dacă nu transmite nimic util. Citește mai multe detalii în infograficul de mai jos. Tu, pe când faci un infografic? Via [Neatorama].

11 răspunsuri la “Importanța culorilor și anatomia infograficelor”

Importanța culorilor și anatomia infograficelor - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] Importanța culorilor și anatomia infograficelor Sat Feb 12, 2011 1:18 am Ca și în lumea animalelor, culorile au o importanță foarte mare în viața noastră și ne influențează comportamentul. Luăm produse care au ambalaj frumos, conținutul video de pe acest blog atrage cel mai mult iar dacă mergem la o întâlnire de afaceri culorile cravatei vorbesc de la sine. Beinînțeles că, pe lângă culori, mai contează […] […]

Tweets that mention Importanța culorilor și anatomia infograficelor — Obisnuit.eu -- Topsy.comspune:

[…] This post was mentioned on Twitter by Cheta Manuel, Cheta Manuel. Cheta Manuel said: #peblog Importanța culorilor și anatomia infograficelor http://goo.gl/fb/hSQ6a […]

Acum stii. La mine am ales cel mai mult alb. E linistittor si usor de asimilat 😀

Am citit. Ma voi ocupa de ea cat mai curand. Acum sutn in plina sesiune si am si de lucrat la niste proiecte. Aglomerat 100% 😀

Da, si vad ca Google vrea sa fie tot si de toate :))

Toate sunt bune de folosit la un moment dat. Acum e bine ca stim cand si cum sa le folosim:D.