Categorii
Arhiva Optimism

Born to be wild. In a cage.

male-lion-behind-cage

De când mi-a venit ideea aceasta nu am mai scăpat de ea. Și mă refer aici la gândul că, oricât de liberi ne considerăm a fi, suntem prinși în natura umană. Oricât de departe am merge, oricât de buni sau răi am fi, suntem tot oameni. Așa cum zicea și Ionutsk în Inamicul profund, noi nu putem controla cine suntem iar inamicul profund suntem noi înșine. Ceea ce îmi amintește de faptul că recenta participare la concursul Pionezei Culte mi-a arătat unele dintre limite și că, în acest fel, am un început.

Doar cunoscându-ne pe noi înșine și limitele noastre putem lupta cu inamicul intern. Decizii, decizii, decizii. Am avut ocazia de a întâlni oameni care au trecut prin situații foarte dificile și am văzut din felul lor de a fi că doar punând un pas în fața celuilalt poți spera la mai bine.

Ne naștem liberi, dar ajungem să fim prinși în cușca grijilor, a activităților, a dorințelor și a eșecurilor. Spiritul, singurul care are voie să nu fie acolo unde suntem, e liber în măsura în care îi dăm noi voie. Merită el sacrificat pe altarul supărărilor și al grijilor? Nu trebuie să fie el liber și să nu răspundă decât în fața conștiinței?

Cu gândul acesta eu călătoresc din websit în websit ca să găsesc acea idee genială care stă în mintea mea și nu vrea să se dea în vileag. Probabil încă nu este timpul… Însă, în căutările mele, timp în care văd tot felul de lucruri interesante, descopăr că libertatea spiritului o dobândești doar dacă o vrei.

Designul ciudat de clădiri, invențiile, filmele interesante, conceptele și ideile originale pe care le pun pe blog sunt un loc de aducere aminte. Sunt atât de mulți oameni pe Glob cu spiritul liber și fac lucruri atât de interesante încât pot să ne încânte pe toți cu geniul sau cu perseverența lor. Au luptat și au câștigat un spirit liber urmându-și pasiunea, făcând ceea ce le place lor cel mai mult.

Mai jos poți vedea trei filmulețe stop-motion foarte bine realizate de către oameni dedicați. Fără asemenea filmulețe blogul meu ar fi cu mult mai sărac.

Primul l-am descoperit la Dudecraft care îmi trimite în inbox tot felul de articole interesante din domeniul artei și a designului. Filmul merită vizionat pănă la capăt. Pe parcurs poți vedea și cum au fost construite modelele și cum se face că mișcarea figurinelor este așa de fluidă.

Acest film este foarte interesant pentru că imită lumea digitală în lumea reală. Cum ar arăta o carte care să aibă și funcție de căutare? Sau să subliniezi un cuvânt și să îți arate definiția. Tehnologia a modificat foarte mult modul în care vedem noi lucrurile de zi cu zi iar dovada sunt asemenea filmulețe. Enjoy! Via [Kuriositas].

DRINKme-EATme-READme from Irina Neustroeva on Vimeo.

Neatorama nu dezamăgește niciodată și trimite cele mai interesante lucruri din tot felul de domenii. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai bune surse de articole distractive și utile. Așa că nu puteam omite și un filmuleț de acțiune cu actori lego. Morala filmului este evidentă: too much is too much. Acțiunea este captivantă, în mod sigur.

După ce văd și ce fac acești oameni pot spune: born to be wild and to break free.

Sursa foto.

12 răspunsuri la “Born to be wild. In a cage.”

Multumesc de recomandare. Am mai primit o recomandare de film, Filantropica si trebuie sa vad si filmul acela. Mai, incep sa se stranga recomandarile. E de bine :).

Da … nu prea o să fim niciodată liberi cu adevărat, e aproape imposibil. Cel puțin în viața asta. Oricât de liber ai încerca să fii, tot te cenzurezi în anumite momente … Eu zic că uneori e bine. 🙂 Te ajută să reflectezi și să nu arunci judecăți imediat, că de liber ce ești, poți să spui ce vrei. Dar, normal, există avantaje și dezavantaje … Trist e când îți impun alții cu forța gratiile cuștii. Sau când o impun lumii întregi. Atunci e grav.

Am uitat sa zic ca libertatea se castiga si se merita 😀 E buna si autocenzura la ceva!

Filantropica e un film vechi de actualitate. Il recomand celor care se simt in nesiguranta langa cersatori.

Vizavi de libertate. Eu cu filozofia nu prea avem multe in comun, dar am inteles ca libertatea este la fel ca mancarea – fiecare e liber sa decida ce baga in gura, dar cu totii suntem nevoiti sa mancam.

Good point. Sunt unele lucruri de la care nu ne putem abate:D

Liberi nu putem fi niciodata! E adevarat ca putem decide, putem face anumite alegeri, ne putem exprima liber, insa e greu sa fii liber intr-o societate construita in jurul banilor.

Daca nu erau bani, erau oi sau paine. Societatea, in ansamblul ei, nu poate exista fara o moneda de schimb. Oricare ar fi ea, aceea devine centrul activitatilor. 😀

De-acord cu ultimul tău comentariu, Manuel. Foarte corect spus. 😀

P.S. Fă ceva cu abonarea asta la comentarii că nu primesc în mail nimic 🙁

Din cauza incetinelii blogului am deazctivat multe pluginuri si am uitat sa il bag inapoi pe cel cu inscrierile [silly me]. Azi ma ocup de problema asta. Merci deatentionare.

La filmele stop-motion se lucreaza foarte mult. Si imi place ce iese:D