Categorii
Arhiva Locuri pe net

Websituri pe care trebuie să le ai în bookmark

websituri-internet

Tot citind știri care mai de care am reușit să fac colecție de websituri despre care nu știu mulți oameni așa că era vremea să le pun aici pe unele dintre ele. Websiturile pe care le vei vedea mai jos sunt fie utile, fie educative, fie distractive. Zeu al zeilor tehnologiei, Internetul își lasă liberi slujitorii cei mai credincioți sub forma unor sevicii foarte interesante și gratuite pe deasupra.

Websituri utile

PubIt – scrii, publici, monetizezi

Este clar. Se pune accent foarte mare în lumea online pe monetizare. Hobby-urile, dacă îți aduc o oarece recunoaștere publică, îți deschid calea monetizării și nu știu pe nimeni care să refuze o așa ocazie. Faci de drag, dar cașul e pe bani. În acest fel PubIt s-a hotărât să vină în ajutorul celor care au un mare spor la scris.

Cărți, esee, rezumate – dacă e ceva ce ai scris cu mâna ta, îl poți publica pe acest websit și ei se vor ocupa de monetizare. Adică, publici la ei, își iau partea și primești și tu ceva din vânzări. Ce-i drept ei iau între 40 – 60 %, dar tot zic că este convenabil, de vreme ce tu stai acasă, introduci contul în care să îți trimită banii și ești boier. Nu chiar, dar poți încerca.

BridgeURL- sistem multilink

Băieții aceștia mi se par cel puțin deștepți. De câte ori nu ai vrut să trimiți la cineva o serie de linkuri, dar nu aveai chef să le treci pe toate în mesaj? Îți zic eu: de multe ori. Așa că cei de la BridgeURL ne fac tuturor viața ușoară și ne oferă ocazia de a crea o listă de linkuri căreia i se alocă o singură adresă.

În acest fel, trimiți un singur link care poate conține foarte multe adrese. Am citit despre acest start-up pentru prima oară pe Mashable unde sunt lăudați destul de mult. Ideea este simplă și foarte utilă. Încearcă și tu.

Explania – dacă e greu să citești, atunci avem ceva desenat pentru tine

Cam în felul acesta aș descrie Explania.com, un websit care îți oferă definirea unor lucruri prin intermediul unor animații făcute cu grijă. Presurfer, mereu atent la tot ce este nou prin lumea internetului a fost drăguț și ne-a prezentat în premieră acest websit.

Urmărește și tu, mai jos, definiția IPv6. După cum știm, alocarea adreselor Ipv4 a ajuns la un final și se așteaptă implementarea noilor adrese până în 2012. Având patru domenii mari (tehnologie, sănătate, muncă și software) Explania face ce zice: explică pe limba multora ce este și cum. Have fun learning.

What is IPv6? – Explania

Qwiki – viitorul Asistent Virtual Personal

Am mai scris despre Qwiki pe Stiridebine.ro și am atras atenția că acesta NU este un motor de căutare multimedia. Qwiki este un websit unde poți vizualiza prezentări făcute de către programe speciale prin colectarea datelor relevante din motoarele de căutare, enciclopedii și websituri de referință.

Sunt înscris la acest websit de câteva luni bune și rămân surprins de cât de interesantă este tehnologia din spatele acestui serviciu. Interviul luat echipei Qwiki (vezi linkul cu Stridebine) te va lămuri ce și cum. Părerea mea este că inteligența virtuală (implicit și AI) este pe punctul de a ne aduce viitorul mult mai aproape decât ne-am aștepta. Urmărește prezentarea de mai jos povestită de o naratoare virtuală. Sweet.

Websituri distractive

Deși există o mulțime de astfel de websituri azi și-au găsit loc numai două. Fiecare cu rostul său, desigur.

Subblue- Butterfly Project

În caz că nu știai la ce este bună matematica te anunț că fluturașii sunt pe faleză să te învețe cum vine treaba cu formulele complexe. Cu alte cuvinte, dacă știi să folosești o sinusoidală în conjucție cu orice altceva (în aceeași formulă) te vei întâlni cu grafice cât se poate de interesante. Ca și idee, uite cum arată formula cu pricina:
butterfly_curve

Neatorama, un blog unde găsești lucrurile cele mai simpatice mi-a tirmis în inbox articolul despre Subblue, websit cu multe proiecte, dintre care și cel în care îți proiectezi propriul fluture. Și mai zici că matematica nu își are rostul de Zilele Dragobetelui (It is only logical to love :D)… Clic pe imaginea de mai jos pentru puțină distracție.
butterfly_1297195621

FlyHout.tv – filme aleatorii de pe YouTube

De ce să îți bați capul căutând tot felul de filme de pe YouTube, când îți pot fi servite direct pe tavă? Bineînțeles că nu știi ce film îți va arăta, dar așa vei avea parte de mai mult amuzament. Primită referința de la Presurfer, Flyhour.tv se ridică la nivelul așteptărilor. Ca să vezi cele mai interesante filme alege categoria Favorites.

Și, ca să vezi peste ce poți da cu acest websit, intră aici și minunează-te de prostia omenească. O femeie iese din automobil, în timp ce acesta este în funcțiune, dar alunecă pe gheața de sub el. Ce se întâmplă? Numai bine nu.

Dacă îți place vreun websit dintre acestea lasă-mi de știre la comentarii. Unele sunt geniale, nu?

10 răspunsuri la “Websituri pe care trebuie să le ai în bookmark”

Websituri pe care trebuie să le ai în bookmark - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] Websituri pe care trebuie să le ai în bookmark Tue Feb 08, 2011 22:19 pm Tot citind știri care mai de care am reușit să fac colecție de websituri despre care nu știu mulți oameni așa că era vremea să le pun aici pe unele dintre ele. Websiturile pe care le vei vedea mai jos sunt fie utile, fie educative, fie distractive. Zeu al zeilor tehnologiei, Internetul își lasă liberi […] […]

Expania pare interesant. Cand am timp liber o sa arunc o privire.
Despre Qwiki, am inteles (in sfarsit 🙂 ) ca nu este un motor de cautare multimedia. In rest sunt de acord cu tine, Qwiki este uimitor, am pierdut vre-o 2 ore intr-o seara plimbandu-ma din subiect in subiect.

Stai sa vezi pe cand vei avea tot fleul de aparate in casa care stiu cevrei si iti regatesc raspunsul la problemele tale. Viitorul suna ok 😀

FlyHout.tv si Qwiki mi s-au parut printre cele mai interesante. Explania este extrem de simpatic. Mersi pentru ”ponturi” si la mai multe!

Multumesc si eu. Mai sunt. Nu le pun pe toate deodata pentru ca nu ajungem sa le iubim la fel de mult daca vin la gramada:D Dar mai vin.

Iti dai seama ca au oricum mult de muncit sa scoata animatiile alea. Qkiwi, in schimb, face treaba automat. Oricum, Explania stie sa zica lucrurilor pe nume. Faine linkurile de mai sus.

Intrebare: fluturele nu poate fi creat cu un harmonograf?
Ce tare e animatia cu IPv6! Chiar explica bine! Dar oare de ce e v6 in loc de v5? 😕
Cel mai mult mi-a placut prezentarea Romaniei!!! E fascinant site-ul ala!

Posibil sa se poata face cu harmonograful, dar nu cred ca vor trece liniile prin centru.