Categorii
Arhiva Blogging Optimism

Oameni care îmi sunt simpatici

logo-obisnuit

La fel ca mulți alții am lista mea de oameni pe care îi urmăresc și le citesc articolele. Bineînțeles, blogroll-ul pentru asta este, dar azi vreau să scriu câteva cuvinte despre unii dintre ei. Și, în același timp, te sfătuiesc să îi vizitezi și să te convingi cu ochii tăi.

Prima din lista de azi este Ana Matei, specializată în SEO și marketing. Dacă vrei să te apuci sănătos să înveți despre aceste două domenii atunci ai face bine să citești articolele ei. Ce-i drept, încuiat, așa cum sunt, nu înțeleg mereu cum vine treaba pe acolo, dar materialele scrise de ea sunt cât se poate de informative.

Nu puteam să nu o pomenesc pe Anca. Oratoare și sentimentală, ea îți povestește cât se poate de natural ce o bucură, ce o supără și are și mici documentare depre locuri de vizitat sau articole despre filme și celebrități. Nu se poate să nu îți placă stilul ei dezinvolt. Scrie mult și se vede că îi place.

Bogdan Dăscălescu este un blogăr brașovean pasionat de blogging și social media. Ne-am întâlnit și la o bere-două, mai la un meci și este hotărât să facă o comunitate unită de blogări din Brașov. Nu pot decât să zic faptul că este pe drumul cel bun și că are susținere din partea mea. Acum se implică activ în Cupa Sport Meet.

Familist convins, Chinezu tot încearcă să bage bunul simț în blogosfera și în mediile sociale românești. Nu am văzut acolo să se dea startul la vreo ceartă și mereu mă apostrofez singur citind comentariile care îndeamnă la cugetare sau cumpătare, pe când eu propun soluții „în stil rusesc (cu parul)”. Implică foarte mult cititorii în dezbateri de idei și gânduri.

Un alt om ale cărui articole le înțeleg abia după ce le citesc a doua oară este Gabriel Coțovan, care are și un blog de grafică 2D și 3D. Cu Gabi mă știu de foarte mulți ani și a demonstrat de multe ori că este stăpân pe ce face, fie că este vorba de grafică, fie că este vorba de faptul că știe să dea o vorbă bună atunci când e nevoie.

Bineînțeles că nu puteam să îl uit pe ‘mnealui, pe numele lui Christian, întotdeauna bucuros de vizite și să creeze legături strânse cu blogării din țară. Am fost și eu pe la el când mi-am luat premiul de la Superblog 2010. A organizat, pe 29 ianuarie un blogfriendmeet (denumierea îmi aparține) la care am lipsit, din păcate. La el găsești articole scurte și concentrate. Dacă mie îmi trebuie 500 de cuvinte să zic un lucru, el spune același lucru în 200 de cuvinte. Ce vrei mai clar de atât?

Un om rapid, la propriu și la figurat, Gabriel Nechita este pasionat de social media, copyright, blogging și tot ce ține de acestea. Articolele lui te pot lămuri, clar și concis, cu se mănâncă scriitura pe un blog. De cum am nimerit prima oară pe blogul lui nu m-am mai dat plecat, nici bătut. Are secțiuni speciale dedicate blogărilor începători și este implicat în mai multe proiecte, printre care și Citate motivaționale. Check it out.

Cristian Oprea, Ionutsk și Meneopol Ofticatu, cei care scriu la Pioneza dintre fese, sunt trei oameni pe cât de diferiți pe atât de potriviți să constuiască un trio care ține în picioare un blog foarte cult. Au fost cazuri în care a trebuit să citesc de două ori să înțeleg ce au scris ei pe acolo. Cu literatura în vene și respirând cultură, blogul lor este în mod sigur locul în care vei găsi plăcerea intelectuală. Ei zic lucrurilor pe nume, dar o fac fără a folosi cuvinte nepotrivite.

La urmă l-am pus pe Tudor, nu pentru că nu mi-e simpatic, ci pentru că i-am trecut pe toți în ordine alfabetică. Când mergi pe blogul lui te pui la masa de discuții legate de internet și ai multe lucruri de aflat. De la statul prea mult la calculator și până la modul în care ne exprimăm pe bloguri, subiectele sunt tratate serios și pe înțelesul tuturor. Are activ, în momentul acesta, un mic joc numit Telefonul fără fir, la care te invit să participi.

Mențiune specială o merită (pentru că nu îi am în blogroll) Mortu, cu articole de voie bună, și Bogdan Alexandru Filip, cu articole fie realiste, fie pe care nu le înțeleg cum trebuie. Trebuie să mă pun să citesc mai multe cărți ale clasicilor, pe lânga lucrurile tehnice care îmi circulă în cap.

Sper că îți place lista mea de oameni care îmi sunt simpatici. Este o listă cât se poate de personală și consider că oamenii pomeniți mai sus și cie din blogroll merită a fi vizitați. Care dintre cei de sus e preferatul tău?

18 răspunsuri la “Oameni care îmi sunt simpatici”

se putea sa nu? cu placere 😀

Aha, deci Tudor are un fan declarat. Nu uita sa participi in continuare la jocul organizat de el.

Citesc zeci de bloguri, printre care si zoso, dar am trecut aici oameni cu care am contact, intr-un fel sau altul, fie ca mai vin la mine pe blog, fie ca merg eu la ei, fie ca vorbim pe messenger sau FB.

Tweets that mention Oameni care îmi sunt simpatici — Obisnuit.eu -- Topsy.comspune:

[…] This post was mentioned on Twitter by Alexandra Palconi, Cheta Manuel. Cheta Manuel said: #peblog Oameni care îmi sunt simpatici http://goo.gl/fb/431qC […]

Ei, si tu, Asta face parte din planul meu diabolic de a va face sa va fiu si mai simpatic decat sunt 😛

Uau! Ce să zic? Adică ce să mai zic?

Am şi eu cîţiva prieteni prin lista menţionată mai sus. Chinezul, Christian, Cristain Oprea şi Ionutsk (de-ai mei 🙂 ), Tudor, Bogdan Alexandru Filip. Iar despre Ana… e o dragoste ascunsă! Să nu-i spui, rămîne între noi. O citesc cu mare atenţie şi încerc să nu o deranjez ca să nu-i distrag atenţia de la creaţie.

Frumos ce-ai făcut aici! Eu îţi rămîn dator şi cu proxima ocazie mă voi achita. Aş putea spune că dacă am fi ceva mai atenţi unii cu alţii am putea deveni noua „A list”. Dar oare mai e nevoie de aşa ceva? E zic că ar trebui să ne ajungă ce avem!

Nu e vorba de A-list. E vorba de conectivitate. Ideea din spatele acestui demers este aceea de a promova cat mai mult oamenii din cercul nostru sau pe care ii admiram. Voi mai afce referiri la oameni cu care am contact. Acum a fost o lista compacta, dar voi mai pomeni cu tot felul de ocazii blogurile care imi plac. Nu imi esti dator cu nimic, eu iti multumesc. Concursul vostru m-a ajutat sa imi vad limitele si asta e important. Cat despre Ana, eu nu stiu nimid 😀

Cum am zis: clar, concis si franc. O bere pentru mnealui 😀

Ai si pentru ce. Pe blogul meu au loc referinte catre luucrrui sau oameni care merita pomeniti. 😀

@Tudor, sa stii ca e intradevar, parca te simti bine cand te mai mentioneaza vreunu pe undeva. Te simti citit (chiar daca consulti chart-ul cu vizitatori), parca zambetul pe care ti-l provoaca o persoana care te mentioneaza pe undeva (in sensul bun, ca ii place „munca” ta) vine mai din adancuri … diabolic as putea spune 🙂

Îți mulțumesc și eu, Manuel, pentru că m-ai trecut în listă, și pentru cuvintele frumoase. 🙂 Of, acum chiar îs emoționată !

Puteam sa te uit !? Ma bucur de vizita. Cu placere.