Categorii
Arhiva Infografice

Stocarea datelor și animalele de casă – infografice

Așa cum te-am obișnuit, îți prezint infografice care nu au legătură unul cu altul. Fac acest lucru folosindu-mă de principiul diversității. Aceste infografice sunt hrana ta (și a mea) pentru intelect și sunt binevenite oricare ar fi subiectul luat în discuție.

Primul prezintă mândru nevoie mare o istorie de zece ani în domeniul stocării datelor. Interesant de văzut cum au scăzut de-a lungul timpului prețurile pe gigabyte de memorie. Clar, avansările tehnologice (și vânzarea în masă) aduc ieftiniri substanțiale. Când a apărut în 2000 primul stick usb a avut 8MB, dar eu am pus mâna pe primul abia prin 2005, și avea peste 100MB.

Ciudat estă că, deși în 2003 s-a terminat producția de dischete, și acum se mai vând sau mai am prin casă aruncate ici-colo. Când e vorba să dau sfaturi de luat calculatoare noi le spun oamenilor să nu mai ia floppy pentru că nu mai are rost. Încă țin minte vremea în care aveam Win 98 pe calculator și instalam jocuri de pe trei-patru dischete. Frumoase vremuri. Citește în infografic să mai afli câteva lucruri interesante. Via [Pdviz].
decade-in-storage

OnlineSchools lovește din nou în forță și ne oferă pe tavă un studiu comparativ între pisici și câini (mâțe și potăi, prin unele curți). Este interesant de observat că îi avem pe câini aproape de mai bine de 14000 de ani pe când pisicile au fost mai pretențioase și au venit în casele noastre abia cu 7000 ani în urmă.

Alte lucruri interesante: câinii au un miros mai dezvoltat, pisicile aud mai bine iar câinii pot fi identificați după modelul nasurilor. Au și ei modele câți câini sunt. Plus că deținătorii de pisici sunt oameni care au terminat sau fac facultatea. Interesant, nu? Mie îmi plac pisoii cei grași. Poate că în viitor îmi voi lua o pisică, dar nu în perioada asta. Cât despre pisici și câini, mai multe în infografic. Via [Wonders-world].
catsversusdogs

9 răspunsuri la “Stocarea datelor și animalele de casă – infografice”

Stocarea datelor și animalele de casă – infografice - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] Stocarea datelor și animalele de casă – infografice Tue Feb 01, 2011 1:06 am Așa cum te-am obișnuit, îți prezint infografice care nu au legătură unul cu altul. Fac acest lucru folosindu-mă de principiul diversității. Aceste infografice sunt hrana ta (și a mea) pentru intelect și sunt binevenite oricare ar fi subiectul luat în discuție. Primul rpezintă mândru nevoie mare o istore de zece ani în domeniul stocării datelor. […] […]

I just can’t fight this feeling, dear blog, we should be lovers « Welcome to the Machinespune:

[…] cu eșarfă, TomataCuScufiță, Richie, Makavelis, Maddame, Carbon14, Colorbliss, Dojo, Tudor, Manuel, Milogii, Elfa ( La mulți ani, drăguță ! ), Cartim, Roxana Călinescu și tadaaa, eu, pentru […]

Discheta se mai foloseste in contabilitate.
Chiar discutam pe tema asta cu cineva din domeniu si imi zicea ca sunt obligati sa predea nu stiu ce documente pe discheta. Nici acum nu inteleg de ce nu se foloseste un alt mediu mai bun de stocare.

Pe bune? Nu imi vine a crede. S-au inventat stickurile de memorie. Mult mai rapide si mai bune pentru stocarea datelor.

Da pe bune 🙂
Daca te gandesti putin mai bine, poate ei predau dischete cu niste dosare.
Cumpara cate un stick pentru fiecare dosar :))

Tot nu e normal. Dischete nu se mai produc de o eprioada buna, Inca se mai gasdesc in magazine, dar se termina odata si odata. Sau ei au depozite numai cu dischete? Ar fi culmea.

Super interesante ambele infografice, chiar am aflat chestii noi si interesante. Nu-mi vine sa cred ce mult a scazut pretul pe GB in numai 10 ani!
Funny chestia cu urina :))
Deci Twitter e mai tinerel ca Facebook 😀

Da, Twitter e mai tinerel, dar e ca un g=hamster in calduri. Sa vezi cum circula mesajele acolo e nu iti vine a crede :)) Faina tehnologia, nu? Stai sa vezi urmatorul meu articol.

Eu folosec mai mult Google Buzz. Sa vezi acolo cum circula lucrurile, nici nu apuci bine sa citesti ceva, sa te uiti la 2-3 poze, si vine urmatorul val :))