Categorii
Arhiva Blogging

Un mare mulțumesc agregatoarelor de bloguri

agregatoare-bloguri

Când mi-am făcut blog știam că sunt singur într-o pădure uriașă. Când am dat prima oară peste un agregator de știri mi-am adus aminte de stele de pe cer. Dacă pe cer sunt vizibile peste 5000 de stele cu ochiul liber, ei bine, se pare că avem în România nu mai puțin de 50 000 de bloguri, active sau nu.

Pentru cei care au venit cu o secundă mai târziu în lumea blogosferei agregatoarele de bloguri sunt websituri unde îți promoverzi blogul sau websiturile tale preferate. Ce-i drept, cei mai mulți își promovează blogul în proporție de 90%. Nu e vreun păcat aici.

Se știe deja, via ProBlogger și CopyBlogger, că sunt patru lucruri de care are nevoie un blog pentru a-și face menirea: design, conținut bun, optimizare și promovare. Dat fiind că acesta este un articol de mulțumire agregatoarelor din România pe care le folosesc am accentuat promovarea.

Până să pomenesc acele websituri trebuie să fac precizarea că trebuie să îți faci cont pe fiecare dintre acestea pentru a putea înscrie linkurile pe care le promovezi. Nu îți fă probleme, înscrierile sunt gratuite și serviciile oferite de aceste agregatoare sunt gratuite. Fiecare în parte are propriul regulament (de citit atent) și sistem de votare și comentare. Cu alte cuvinte, există și un anumit nivel de socializare unde îți poți face prieteni și grupuri de prieteni.

Cica.ro – Am să le notez în ordinea în care le-am descoperit, primul dintre ele fiind cica.ro. Acest agregator m-a ajutat să văd că există foarte mulți oameni care scriu, învață și scriu din nou despre toate subiectele posibile. To acolo am aflat pe cine trebuie să urmăresc pe Twitter și tot acolo am aflat de concursul SuperBlog 2010, pe care l-am și câștigat. Sweet.

Lucru interesant la acest websit și la altele este acela că poți afla cele mai noi știri înaintea multora și poți găsi răspunsuri la problemele tale numai urmărind articolele care se publică. Dacă te-a ajutat vreo știre nu uita să votezi sau să dai un comentariu. Peste tot, aceasta este o dovadă de bun simț.

Meritacitit.ro – Cred că am aflat de acest agregator tot citind articolele unui blogăr. Când am văzut butonul pe acel blog am fost curios și mi-am făcut cont. Îmi place foarte mult comunicarea dintre utilizatori, gata de a te ajuta cu vreo vorbă bună sau să îți ureze o săptămână frumoasă.

Digg.ro – Față de alte websituri, aici poți da notă (între 1 și -3) la înscrierea unui articol. Nu seamănă prea mult cu geamănul american, dar are topuri zilnice, săptămânale și chiar anuale. Trebuie să muncești puțin mai mult sau să ai fani destui pentru a ajunge în topuri. Materialele bune sunt mereu apreciate.

Ziarul Toate Blogurile – Acest agregator de bloguri îți publică în mod automat cele mai noi articole, dar numai după ce pui pe blogul tău un buton pe care ei să îl verifice. Îți faci pur și simplu cont, îți faci prieteni în rețeaua de acolo și ești gata să prezinți lumii creațiile tale blogosferice.

Fain@Polimedia.us – L-am descoperit relativ recent față de celelalte, acest agregator de bloguri îți poate aduce un număr bunicel de vizite, doar dacă ai materiale bune de citit, altfel nimeni nu se interesează de tine. Aici regulile sunt ceva mai stricte: nu ai voie sî înscrii mai mult de patru linkuri către un anumit websit pe lună. Îți poți face grup de prieteni și să îi susții votând ceea ce au făcut ei.

De ce oare mulțumesc acestor servicii? Pentru că, prin ele, am ajuns să cunosc oameni și lucruri altfel greu de aflat. Pentru că îmi pormovează articolele și îmi aduc trafic. Și pentru că ajută la conectarea blogărilor de prin țară.

O menținea specială o merită, atunci când vine vorba de promovare, și FaceBook și Twitter care îți pot transfoma un articol de-al tău într-un material viral dacă are suficient de multă tracțiune. Sper că îți place lista și că te-a convins să te înscrii măcar la câteva dintre aceste bloguri. Tu unde îți promovezi blogul?

34 de răspunsuri la “Un mare mulțumesc agregatoarelor de bloguri”

Intradevar agregoatoarele sunt un lucru bun, dar cateodata sa abuzeaza de ele. Atunci cand tot ce scrii se promoveaza, este un spam ( ma refer la auto-promovare ).

Eu promovez de multe ori articolele mele. Votez ale altora si uneori le fac si populare. Ce-i drept in cea mai mare aprte a timpului inscriu linkuri catre mine. 😀

La sub 10 secunde inseamna ca ai bounce rate de 99% Nu e prea convenabil pentru tine, mai ales ca incerci sa faci marketing afiliat si toate cele. In domeniul asta poate vrei sa intri in legatura cu http://www.bani-pe-net.org/. Baiatul stie bine ce stie.

Vezi ca exista agregatoare gen Rss Hunt sau Rss Monster care SUG tot ce-apuca si fac spam in motoarele de cautare si in loc sa te ajute te ingroapa: ele ies primele la cautari pentru articole preluate si blogurile apar la cautari undeva mai jos dupa aceleasi articole.

Concluzia ? Personal nu sunt de acord cu agregatoarele RSS ! Cel putin nu cu cele care preiau automat continutul… in cazul celor te tip Digg problema este alta: se abuzeaza de ele de catre unele persoane care au impresia ca promovandu-si absolut toate articolele astfel vor ajunge mari A-Listeri

Agregatoarele RSS nu le-am luat in discutie, o buna parte sunt spam in toata regula. Primisem la un moment dat pingback de la nu stiu ce websit si, cand am mers acolo sa vad care e treaba, nu gaseam nici un link catre mine. Oricum, daca dai de spam in genul asta Google a introdus optiunea de raportare spam sub fiecare link din SERP. Completezi niste date si atunci ei fac verificarea. E o chestie faina.

sa nu uiti si de noi 🙂
iti poti promova usor articolele si la noi.

Multumesc de anunt. Voi vedea cand imi fac timp sa trec si la voi. 😀

Cica e cel care m-a adus mai bine in lumea blogosferei. Sa zic ca eram dator cu macar o mentiune, daca nu mai mult.

Imi place cum arata noul tau blog. Si eu folosesc site-uri de bookmark, dar cica nu prea imi aduce vizite si la Smen desi sunt user destul de vechi si mi-a crescut smenul, tot nu creste valoarea votului, e ciudata treaba. De merita citit sunt multumita

Cel mai mult conteaza nu cati iti vin, ci cati iti raman. De la polimedia imi vin destul de multi, dar petrec foarte putin timp pe blog. Cel mai mult te intereseaza sa si sa ramana, oricati ar fi. Am si de la cica, dar destul de putine vizite. Cei care nimeresc de la Google nu stau nici ei prea mult.

Salut!
Eu sînt unul din cei care-şi promovează aproape toate articolele pe agregatoare. Şi nu trăiesc cu impresia că spamez atîta timp cît pun maxim două linkuri/zi (dacă am de unde 🙂 ) pe agregator.
Preferatul meu rămîne Cică.ro pentru simplul fapt că l-am prins de la început şi de la ei am aflat ce e ăla agregator. Deloc de neglijat este faptul că ridicarea articolelor pe site-ul lor este simplă şi fără prea multe coduri, parole, bariere, capcha etc.
În lista mea de agregatoare se mai numără MerităCitit.ro (la fel de facil ca şi Cică.ro), Digg.ro şi VoxRo.com. La ultimele două mai trebuiesc adăugate pe lîngă link şi titlul, rezumat, cuvinte cheie, lucru care îmi vine peste mînă tare de tot.
Pentru băieţii de la Cică.ro am un respect deosebit chiar şi pentru simplul fapt că mi-au intrat pe unul din articolele scrise pe blog de unul din colegii mei şi au comentat, semn că ori le place ce se întîmplă pe blogul meu ori sînt amabili şi ştiu să-şi facă imagine! 🙂

Vad ca cica.ro are multi fani. Si e bine pentru ca este un loc respectabil. Il am mereu deschis intr-un tab separat. Mai prind din cand in cand cate o informatie fresh sau interesanta.

Da? Destul de ciudat. O sa aiba o scadere in popularitate.

ai verificat bounce rate-ul de la polimedia? Cei care vin de acolo stau in medie 10 secunde. Pai, daca e sa fie buna treaba, atunci nu iti trebuie un asa volum de oameni care vin si nu stau. Dau la numar, dar nu e trafic de calitate, intelegi ce zic?

Din cate vad cica.ro este foarte popular. Ma bucur.

Multumim pentru includerea in acest top in primul rand… iar pentru Cica.ro avem tot respectul pentru ca este un exemplu cum trebuie sa lupti, chiar daca multi din cei vechi sustin ca era mai bun in prima varianta pentru ca formase o comunitate care cred ca inca exista si acum. Este urmasul la blogoree.ro si ftw.ro, fiind unul din cele mai vechi pe piata, dar si avand un nume mare in spate adica pe Bobby Voicu… Inca nu ne-am axat pe comunitate, pentru ca utilizatorii sunt interesati in primul rand sa isi promoveze articolele lor si nu doar ce este de calitate cum se face in afara., desi si acolo a inceput sa scartaie treaba…

Cu drag v-am inclus in top pentru ca folosesc serviciul vostru. Ce-i drept, fiecare trage cum ii este mai bine. Am vazut si pe Digg faptul ca la fel se face. Fiecare isi prezinta articolele lui. Daca ar exista o extensie de browser cum este Cortex pentru Chrome, care iti permite sa dai share sau tweet foarte usor articolelor care iti plac, dar special pentru digg, atunci ar fi mai usor sa incluzi si alte articoel decat ale tale, ca si blogar. Just saying…

Salut. Felicitări pentru articol şi pentru blog. 😀 O întrebare, dacă se poate. Îmi poţi spune, aproximativ, câţi vizitatori au ajuns pe acest blog prin intermediul cica.ro ? Mulţumesc.

Au venit putini, cam 90 in ultima luna, dar la un bounce rate de 40% au stat cam 8 minute pe blog, in medie. Cica merita laude pentru ca de acolo am intrat in contact cu concursul Superblog, cu conturile de twitter a multo oameni importanti din blogosfera. 😀

Aici e problema. Pentru 90 de vizitatori pe lună (şi cam toţi atâţia pe Pământ) e greu pentru cineva să se implice susţinut, mai ales dacă blogărul îndeplineşte şi funcţia „onorifică”, dar neremunerată, de PR-ist. Nu se justifică timpul. Din păcate.

Ei, nu il laud pentru multele vizite ci pentru vizitele de calitate, putine ce-i drept, dara sta e. Important este ca am folosit cica pe post de platforma de lansare catre noi relatii.

Un agregator romanesc destul de nou dar promitator este http://ulink.ro ,cu un design placut si o comunitate in crestere. Il folosesc de ceva vreme si sunt multumit.

Nu primesc foarte multe vizite de pe ulink.ro , insa sunt de calitate – minim cateva minute,
pe polimedia de ex. primesc mai multe vizite insa majoritatea sunt sub 1 minut.

Polimedia trimite boti. Nu stau mai mult de 8 secunde in media. Asa ca, degeaba ai numar daca nu ai calitate. Daca vrei sa monetizezi calitatea este lucrul care trebuie sa primeze. 😀 Sa vad ce zice recomandarea ta.

[…] punct important îl dedic promovării care se poate face prin: înscrierea articolelor în agregatoare de bloguri, comentarea pe alte bloguri sau, uneori, scrierea de […]