Categorii
Arhiva Optimism

O duminică animată

light-headed-animatie

Azi blogul meu împlinește mândra vârstă de 30 de duminici. Așa rotund cum este numărul acesta el reprezintă tot atâtea duminici în care, sper eu, ți-am oferit subiecte interesante din domeniul infograficelor, prezentărilor sau animațiilor.

Prima animație, One Rat Short, văzută prima dată la Fulgerică, ne prezintă un șoarece care întâlnește iubirea vieții lui acolo unde nu se aștepta. Creat de către Charlex Films acest film de 10 minute are potențialul de a deveni un film pe marele ecrane. Plin de multe sentimentalisme, aș zice eu, filmulețul este cât se poate de atrăgător. Și-a mai făcut loc la mine pe blog, dar am ținut să îl aduc din nou în atenția noastră. De la ce vine numele titlului?

Următoarea animație se numește Lightheaded și a fost creată de către Mike Dacko. El și-a folosit propriul laptop pentru a face această animație cu tot cu efectele prezente. Filmul a fost încărcat pe Vimeo, un serviciu asemănător Youtube, dar plătit. Din această cauză găsești acolo filme de cea mai bună calitate. Cum este cel de față.

La început nu am înțeles despre ce este vorba, dar, uitându-mă până la final, am înțeles morala: dacă vrei să faci ceva notabil în viață trebuie să sacrifici ceea ce știi pentru a deveni cine ești. Ale cuvinte nu am, trebuie să vezi filmul ca să înțelegi ideea. Oricum, are menirea de a ne deschide ochii. Via [Kuriositas].

Lightheaded from Mike Dacko on Vimeo.

Ultimul filmuleț de astăzi are ca temă dorința omului de a zbura. Îl are ca personaj central pe Hezârfen Ahmed Çelebi, din Istambul, Imperiul Otoman, care ar fi încercat prin secolul al XVII -lea să realizeze zborul uman. Pînă aici este totul bine, numai că apar problemele chiar când este vorba să se arunce în gol. Cum nu sunt un fan al înălțimilor pot înțelege perfect cum se simte un asemenea om pe marginea unei bârne.

Nu durează mult până se dezlănțuie haosul și își fac loc pe acolo și niște oi zburătoare, oameni care fug panicați și câteva mândre găini care învață cum se fac ouă la comandă. Foarte amuzant și inspirativ deopotrivă, filmul are un final fericit. A fost publicat de userul Vimeo numit Hezarfen. O echipă inteligentă stă în spatele acestui film, eu așa zic. Via [Kuriositas].

Hezarfen from Hezarfen on Vimeo.

Cum am făcut școala la „aerieni” sunt fanul ultimului clip. Care din cele trei animații îți place cel mai mult?

12 răspunsuri la “O duminică animată”

La ultimul am ras in voie si eu :))

La cat mai multe duminici Manu. Ultima animatie, geniala :)) am ras bine.

Multumesc de urare. La inceput credeam si eu ca va fi una.. mai serioasa. 😀

Sa fie pentru toti poate 30 de ani si mai bine. Au stiut ei ce au stiut cand au inventat mausul, nu?

Umbla vorba ca pe la Microsoft romana e a doua limba vorbita. Sigur, avem destui romani destepti si in domeniile astea.

Nu vezi in fiecare zi oi zburand, nu? Porcii mai zboara, dar oile ? :))

Goddamn lucky rat :))
Saracii… cata iubire :X Mi-a placut laitmotivul pungii 🙂
Lightheaded mi se pare GENIAL! Atat de original!
Tare simpatica ultima animatie 😀
Da parca tot a doua imi place cel mai mult 🙂

Cred, totusi, ca soarecul a fost mai nefericit ca a scapat numai el singur. A doua este ca o lectie de morala servita la pastila:D