Categorii
Arhiva Optimism

Muzica – o eliberare v1.1

muzica

Așa cum am mai scris pe blog aici și aici, muzica este o eliberare, un mod liber de a ne exprima. Muzica este și modul prin care Youtube a reușit să transmită evenimentele dramatice din Egipt prin câteva videoclipuri ( aici și aici) cât se poate de evocatoare.

Chiar acum când scriu am muzica pornită. Să fie oare faptul că ne-am obișnuit cu toții să avem un zgomot de fond, un sunet care să fie acolo, să ne aștepte și să ne cânte cele dragi nouă? Avem muzică pentru orice, iar mie îmi place, țin să recunosc, cea comercială, „ieftină” cum ar zice fanii muzicii clasice. Muzica pe care o ascultă fiecare este în rezonanță cu personalitatea lui sau ei. De aceea nu putem fi fanii oricărui tip posibil de melodii.

Nu pot să denumesc un gen anume. Ascult din mai multe genuri atât timp cât îmi creează și îmi întreține o stare de bine. Am avut probleme la un moment dat cu o ureche și o perioadă am auzit „monofonic” și nu a fost frumos deloc. În multele videoclipuri pe care le pun aici, de obicei cele motivaționale sau time-lapse, muzica trebuie să fie „într-un anumit fel”.

Un rocker nu îți poate explica, în clar, de ce îi place acel tip de muzică. Îți va spune: „pentru că e faină”. Cum gusturile nu se discută spun și eu despre muzica pe care o ascult că este chiar faină. Ca și reper ascult de la Madonna, la Lady Gaga, Inna, Usher și alții în genul lor. Dacă nu ar exista muzică în lume, atunci ne-am pune să o inventăm.

Muzica este moștenirea noastră genetică, istorică și culturală. Din păcate nu putem auzi cum vibrează Universul pentru că am asculta o melodie tare interesantă. Și iar din păcate m-am lăsat când nu trebuia de cursurile de chitară. Chiar îmi plăcea cum vibrau corzile și cum suna chitara când o loveam ușor cu vârful degetelor. Nimic nu este mai plăcut decât să creezi ceva, iar muzica este în capitolul celor mai frumoase creații ale lumii.

E careva care nu ascultă muzică? E cineva care nu vrea muzică în jurul lui!? Nu cred. Sau nu vreau să cred. Că suntem supărați sau bucuroți, există mereu o melodie pentru noi. Muzica o găsim și ne găsește. Și acum am o dedicație pentru tine. Este vorba de piesa Home de la Goo Goo Dolls. Enjoy!

***

Acest articol participă la concursulLeacuri băbeşti pentru urticarie mentală!(link spre pagina concursului), organizat de Pioneza Dintre Fese (link spre blogul pionezadintrefese.ro). Dacă ți-a plăcut cum am scris, nu uita să intri pe pagina concursului și să mă votezi!

Sursa foto.

13 răspunsuri la “Muzica – o eliberare v1.1”

CONCURS - Leacuri băbeşti pentru urticarie mentală! | Pioneza dintre fesespune:

[…] Muzica – o eliberare v1.1 (autor Manuel Cheţa) […]

Ooo, si cand te gandesti ca vocea umana scoate cele mai frumoase sunete.. atunci te bucuri mult ca nu esti surd. Bat-o vina de surzenie.

Un articol onest,scris fara viclenie,un articol in care speranta pare a fi cea mai sanatoasa componenta a ratiunii. Speranta ca muzica face si drege. Mie,de exemplu,mi-au placut vibratiile pe care le scoteau unele coarde atunci cand le loveam puternic,cu chitara…
3 STELE si ma bucur sincer ca perioada monofonica a trecut fara urmari. Se vede cu ochiul liber.

Multumesc. De vreme ce si pe internet anonimitatea nu mai exista, este clar ca nu puteam scrie decat ce cred eu si cum vad eu lucrurile. Daca nu am avea nimic si am fi la inchisoare muzica ar fi prietenul nostru de zi cu zi. Tra la la la la…

Întâmplător, am citit articolele despre muzică la foc-automat, unul după altul și mă surprinde oarecum că, sub o formă sau alta, cam toți spuneți același lucru. Muzica e o chestie faină, de fundal. Și-o cam alegem, ca la super-market, din rafturi supra-încărcate. Cam așa ar răspunde școlarul scos la tablă și înghesuit să zică ceva despre muzică. Se cam simte că subiectul a venit „de sus” și nu a entuziasmat foarte tare. Asta este! 7

Nu am fost in forma deloc pentru concurs. Nu am scuze, ce-i drept. Nota 7 e chiar mare. Multumesc. cine stie, probabil ca noi consideram ca muzica este ceva de la sine inteles si ca toti meritam sa o avem. De aceea, probabil, nu am fost in stare sa ii fac un elogiu potrivit. Cum ar fi o zi fara muzica? un chin, asta pot zice. Am macelarit un pic articolul. Muzica merita mai mult.

Muzica şi ale ei drumuri…
E interesant ” impactul” pe care îl are muzica asupra noastă, asupra corpului fizic.
Un bun prieten imi povestea că dupa o perioadă de ascultat numai Vivaldi si d’astea a început să vadă diferit formele, umbrele, culorile.
Oricum, vorba ta, o zi fără muzică sucks 😀

Wow. atunci sa ma tin deprate de Vivaldi :). Fara muzica parca nu mai e la fel. Muzica si muzica. Cred ca ascult 10 ore pe zi. nu trebuie sa inteleg ce zic ei pe acolo, fain sa fie. Si nu manele.

Dar, dupa cum bine vezi, sunt destui care sunt fani. Treaba lor. ei cu a lor muzica, eu cu a mea simfonie. 😀

Nu stiu ce m-as face fara muzica :X ascult multe genuri 😀 atata timp cat imi place melodia, nu conteaza ca e rock, pop sau house. Manelele nu se pun ca specie muzicala pentru mine 🙂
Love Goo Goo Dolls :X Their best song is IRIS!

La fel zic si eu. Daca imi place, ascult. Manele… nope. Ia sa vad ce zice melodia aia. Ms.