Categorii
Arhiva Optimism

Stop motion – viața în rate

stop-motion-againCaracteristica cea mai interesantă a filmelor stop-motion este că ne oferă o altă perspectivă asupra vieții: trăim în rate, evenimentele se petrec secvențial, din salt în salt. Trăim sărind de la un moment important în viață la alt moment important.

Ne aducem aminte cel mai mult de momentele care ne-au marcat, bune sau rele, și lăsăm deoparte clipele care fac legătura între ele. Trăim în rate și ne amintim în rate. Să mai prindem un checkpoint și apoi vom vedeam ce vom face.

Se discuta deunăzi pe Twitter despre cum ar fi ca noi să avem telecomenzi cu care să trecem fast-forward prin viață când dăm de ceva ce nu ne convine. Răspunsul este dat de filmul Click: nu te alegi cu nimic.

Mi-am luat domeniul manuelcheta.com, voi termina masterul, poate voi avea o familie, poate voi ajunge la bătrânețe, poate voi mai plăti o rată. Cui? Nu știu. Ratele, sau checkpoint-urile, sunt scara noastră pe care urcăm către ceea ce dorim să devenim.

Aveam niște discuții cu un prieten legat de „cât de rău este, șamd” și mi-am adus aminte că eu nu scriu despre asta pe blogul meu pentru că sunt destui care o fac și pentru mine în toată blogosfera românească. Am apucat să văd că multe gânduri despre nefericire atrag mai multă nefericire.

Viața în rate, sau viața ca un film stop-motion, presupune acele pauze dintre momentele importante. Folosim pauzele să ne plângem sau să ne gândim la strategii? Mulți nu știu ce vor de la viață nici la 40 de ani, mulți poate nu vor ști niciodată. Merg, mă opresc, merg, mă opresc și tot vreau să merg.

Nu te mai chinui, dragă cititorule, cu gânduri prea stufoase și te invit să vezi trei filme stop-motion foarte frumoase. Primele două au ajuns la mine via Onzin.com.

În filmul de mai jos poți vedea vizualizarea piesei „Her Morning Elegance” parte a albumului numit The Opposite Side of the Sea scrisă și produsă de Oren Lavie în 2009. Îmi place fluiditatea mișcărilor și decorul care se mișcă. Băieții știu meserie, nu alta.

Al doilea film este legat de un război al tricourilor relizat de către Joe Penna. Cum au făcut ei filmul de mai jos? Au schimbat tricourile de mai bine de 100 de ori, luând 5 poze fiecărui tricou. nu s-au folosit efecte speciale, desenele de pe tricouri sunt reale.

Animațiile s-au făcut la 6 cadre pe secundă, dar au fost exportate la 30 de cadre pe secundă. Uneori se poate observa fluiditate în miscări. Îmi place efectul de la final. 🙂 Enjoy!

Al treilea film vine din partea Topentertainmentblog care este de fapt o reclamă realizată de artistul danez Rogier Wieland. Numită „Extra Small Planners” reclama se referă la utilitatea agendelor mici în viața de zi cu zi. Efectele obținute pentru a promova aceste produse sunt cât se poate de interesante. Să vezi ce poate face hârtia.

Trăiești și tu în rate? Care „checkpoint-uri” le ții cel mai bine minte: cele bune sau cele rele?


Un răspuns la “Stop motion – viața în rate”

[…] Stop motion – viața în rate Tue Jan 18, 2011 0:32 am Caracteristica cea mai interesantă a filmelor stop-motion este că ne oferă o altă perspectivă asupra vieții: trăim în rate, evenimentele se petrec secvențial, din salt în salt. Trăim sărind de la un moment important în viață la alt moment important. Ne aducem aminte cel mai mult de momentele care ne-au marcat, bune sau rele, și […] […]