Categorii
Arhiva Optimism

Proiecțiile – divertisment 2.0

Am avut ocazia de a vedea (pe internet, desigur) tot felul de proiecții pe clădiri care îți creau impresia de imersiune sau te păcăleau că totul stă să cadă. Ingeniozitatea se manifestează și în acest plan.

Cu destul de multă muncă și idei originale arțiștii știu să ne uimească folosindu-se de proiecții nu numai pe clăridi, ci și pe apă, după cum vei vedea mai departe.

proiectii-divertismentAm avut ocazia de a vedea (pe internet, desigur) tot felul de proiecții pe clădiri care îți creau impresia de imersiune sau te păcăleau că totul stă să cadă. Ingeniozitatea se manifestează și în acest plan.

Cu destul de multă muncă și idei originale arțiștii știu să ne uimească folosindu-se de proiecții nu numai pe clăridi, ci și pe apă, după cum vei vedea mai departe. Apropo de idei, tocmai mi-am schimbat headerul. La mine încă era Crăciun….

Încep prin a-ți prezenta o proiecție 3D pe clădiri, devenită deja clasică, dar cât se poate de interesantă. Umblă vorba prin curtea Youtube că cei de la Wannahaves au făcut acest film. Ce-i drept, nu mă plictisesc niciodată să mă uit la asemena creații.

Un alt model de proiecție este cel care face reclamă pe clădiri iar, proiectorull find pe un automobil, această reclamă se deplasează prin tot orașul.

Luminamotion, o companie din Santiago, Chile, are un sistem de reclame prin proiectoare numit Beamvertising și se pare că prinde la tot mai mulți oameni. Mi-a plăcut montajul făcut de ei cu omul care fuge pe clădiri. Viitorul relcamelor stadale? Posibil! Via [pixelelement]

Când vine vorba de jocuri de lumini și spectacole de acest fel eu sunt un mare amator. Artificii, explozii, lumini care joacă de nebune peste tot, toate sunt rețeta mea perfectă pentru filmele de acțiune. Următorul film de prezentare nu este acțiune ci este un spectacol foarte frumos făcut în Odaiba, Japonia, folosindu-se de lasere.

Interesant cum balenele de la fimul precedent au ajuns în filmul acesta. Cred că e vorba de vreun complot pe undeva. Nu vezi în fiecare azi asemenea spectacole așa că te invit să îl admiri măcar din confortul scaunului de acasă sau de la muncă. Dacă ești la muncă și te uiți la aceste filme promit să nu te pârăsc. Via [veryveryfun]

Cum ți se par filmele?


4 răspunsuri la “Proiecțiile – divertisment 2.0”

Au pulverizar apa in particule fine si asa a reflectat lumina din ele. Dar pana sa se ajunga acolo a trebuit sa se gandeasca cineva la asta. Destepti oameni .