Categorii
Arhiva Optimism

Întâmplări și zâmbete

comic-animal-1Știi ce este o intâmplare? Sau, mai bine zis, când se petrece ceva în mod întâmplător? Ei bine, judecând la rece (mai degrabă la cald, în cada plină de apă fierbinte) am ajuns la concluzia că nu există lucruri care să se întâmple „pur și simplu”. Uite așa.

Curiozitatea face ca lucrurile care ni se par a fi pur întâmplătoare să fie, de fapt, o înșiruire logică de evenimente de care însă nu avem cunoștință.


În magnifica mea logică lucrul acesta se înțelege în felul următor: nimic nu este întâmplător, ci totul are o cauză și un efect. Problema stă în faptul că nu știm să identificăm de fiecare dată elementele care duc la un anumit rezultat.

Mă iau pe mine ca exemplu. Dorind să fac niște bani de buzunar m-am pus de am învățat cum vine treaba aceasta exotică numită WordPress, domenii și hosting. Cuvinte străine pentru mine până în luna mai, anul trecut. Bineînțeles că mi-am făcut cont pe WordPress.com ca să aflu mai multe detalii.

Într-o seară nu prea fericită nu aveam somn și nici nu aveam cum să am de vreme ce ieșisem rănit dintr-o confruntare pur întâmplătoare un toc de ușă care a stat în calea degetului mare de la picior. Durerea nu m-a lăsat în pace așa că am petrecut noaptea pe net. Lucru curios, la un moment dat vrând să ies de pe contul de la wordpress, am și bifat opțiunea „Give me a blog”.

Gata, răul a fost făcut și, de atunci, universul meu online se învârte în jurul blogului meu. Nu mai are rost să zic că în primele două săptămâni mă consideram singurul blogger din România. Ei, nu știam cum vine treaba cu blogurile și cu masa de creiere încinse la maxim numită blogosferă. Am scris de la început despre ce îmi place și așa am continuat zi de zi.

După cum bine vezi, dragul meu cititor, nu există lucruri întâmplătoare, ci există circumstanțe de care nu știi, dar finalul este același. Ce-i drept, eu văd lucrurile ca fiind în felul următor: dacă vrei să îți fie bine pe viitor fă în așa fel încât înșiruirea de evenimente despre care nu poți ști să lucreze în favoarea ta. Nu aveam de unde să știu că voi câștiga concursul SuperBlog 2010, că voi scrie guest-posturi și că voi cunoaste oameni noi. Dar s-a întâmplat. Uite așa.

Vreau să las întâmplările deoparte și să te invit să zâmbești alături de mine admirând câteva poze foarte haioase. Vezi? Citești ceva legat de filosofie și ajungi la poze haioase. Care este legătura? Dacă nu o vezi să știi că eu sunt legătura. Aici voi pune numai câteva poze. Pentru mai multe poze intră pe Numaga.com.
Hehe, eu mi-s hippie!
comic-animal-1

Nasul nu-i al meu. Eu is alb totul.
comic-animal-2

Puțină intimitate, te rog. Nu știi să citești semnul de pe ușă?
comic-animal-3

Ți-o coc yo…
comic-animal-4

Uraaaa, păzesc grădină de etnobotanice….
comic-animal-5

Ajutor. Careva. Ne-am blocat aici.
comic-animal-6

Ei, și cum abia ne-am încălzit, te invit să vezi cum dansează vacile într-o animație făcută de Cyriac. Uită-te atent la filmul de mai jos. Așa îți vor dansa și vacile digitale dacă joci prea mult FarmVille. Vorba aia, măcar de ai putea crește etnobotanice în jocul ăsta. Via [laughingsquid.com].
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FavUpD_IjVY]

Și acum, un alt rând de animăluțe simpatice, numai bune de dus acasă. Dacă vrei să vezi întreaga colecție trebuie să intri pe Wackymania.

Măi, dacă încerc suficient de mult, tot reușesc să evadez.
animale-simpatice-1

Ce-mi plac zilele libere
animale-simpatice-2

Sunt yo mic, da tot te fugaresc!
animale-simpatice-3

Nenea, mă fac stomatolog când cresc mare!
animale-simpatice-4

Azorel, asta-i chiar aiurea. E a treia oară pe ziua de azi când ne blocăm.
animale-simpatice-5

Nu mă vezi…
animale-simpatice-6

Hai nu zău! Crezi că nu știu ce să fac cu crmvuștii!?
animale-simpatice-7

Ca desert îți prezint un poster demotivațional făcut de mine cu Autoposter. Adresa posterului este asta. Ce zici? Așa-i că deprindem multe lucruri de mici? Vezi imaginea de mai jos.
poster-demotivational-parinte-copil


11 răspunsuri la “Întâmplări și zâmbete”

Nu in forma exacta. Adica, sunt pentru determinism cu o finalitate probabila de accea am zis ca finalul este același. Este de asteptata ca, daca omori oameni, sa se intample doua lucruri: 1. iti arunci constiinta la gunoi si 2. mori sau ajungi la inchisoare. Faptele noastre determina finalul nostru Faptele noastre sunt si baza altor situatii (de care nu stim) care ne vor ghida catre acel final. Este vorba de un determinism in care noi avem un rol mare. 😀

Multumesc. Mai am subiecte, dar e nevoie si de timp sa le postez aici. Sper sa imi mentin un ritm de 1-2 articole pe zi.

Eheee, sa vezi si celelalte articole la categoria Optimism. Poti petrece o saptamana tot plimbandu-te prin articole faine.:)

Ma bucur ca materialeel selectate de mine ti-au fost pe plac. Cea mai tare mi s-a parut imaginea cu cei doi caini blocati in gaura din usa. Epic fail:))